Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Θρίλερ, ανατροπές, κερδισμένοι και χαμένοι

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Θρίλερ, ανατροπές, κερδισμένοι και χαμένοι

– Νέες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών φέρνουν… ανατροπές!
– Διατηρεί την πρωτιά αλλά με τη διαφορά στο 0,4% από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr
– Οριακό προβάδισμα για τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega
– Όλα δείχνουν τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας
– Ανατροπή και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός
– Αγκομαχούν για να μπουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
– ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης για το NewsIt.gr τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα παλέψουν μέχρι την ύστατη στιγμή για το ποιος θα… κόψει πρώτος το νήμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και όλα δείχνουν πως ο νικητής των εκλογών δεν αποκλείεται να αναδειχθεί από το… photo finish! Αυτό δείχνει τόσο η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr όσο και εκείνη της GPO για το Mega.

Από τα ευρύματα της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit.gr προκύπτει πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους, αλλά η δεύτερη περισσότερο, αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να έχει πετύχει το στόχο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματός του.

Δείχνει επίσης πως ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φλερτάρουν, πιο πολύ από ποτέ, με το να μείνουν εκτός Βουλής! Και αυτό θα προκαλέσει άλλα… ερωτήματα, αφού το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι το μοναδικό με το οποίο θέλει να συνεργαστεί μετεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατηγορηματικά.
Και ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η “φωνή” για μη συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, η δημοσκόπηση δείχνει ότι με αυτά τα δεδομένα οδηγούμαστε σε τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση.

Η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στην Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πουθενά στον εκλογικό χάρτη. Σταθερά αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Κλειδί σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr είναι οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόμμα Δημοσκόπηση 02/09 Δημοσκόπηση 28/08
ΣΥΡΙΖΑ
23% 22,6%
ΝΔ
22,6% 21,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
6,1% 6,3%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
4,4% 5,1%
ΚΚΕ
5,5% 4,7%
ΑΝΕΛ
2% 2,4%
ΠΑΣΟΚ
4,2% 4,1%
ΕΚ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ)
3,6% 3%
ΛΑΕΝ 3,9% 4%
ΑΛΛΟ 3,5% 1,5%
ΛΕΥΚΟ 2,2% 2,8%
ΑΠΟΧΗ 5% 6,5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14% 13,6%


Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοφιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ανοδική ενώ τόσο στο θέμα της διαχείρισης του χρέους, όσο και στο θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων υπάρχει ισοπαλία.



ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

GPO: Πρώτη φορά… δεξιά το προβάδισμα

Για πρώτη φορά μία δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει προβάδισμα έστω και πολύ μικρό στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 25% και τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 25,3%.

Mάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Ανατροπή σκηνικού καταγράφεται σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% έναντι 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράζουν οι πολίτες σε ποσοστό:

– 44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
– 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα
– 39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη
– 39,5% για τη Φώφη Γεννηματά
– 28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα
– 25,6% για τον Πάνο Καμμένο
– 23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
– 11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι πολίτες δηλώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο σε σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (28,8% έναντι 27,1%)

Σύμφωνα με την έρευνα, μη αναγκαία κρίνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (ποσοστό 66,7%).

6 στους 10 Έλληνες θέλουν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, με περίπου 4 στους 10 να τάσσονται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του οποίου τάσσονται σε ποσοστό 50,6% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης, σε όλα τα κόμματα κυριαρχεί η απάντηση “κυβέρνηση συνεργασίας”.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των πολιτών απέναντι στη διαπραγμάτευση και το μνημόνιο, μόλις 3 στους 10 κρίνουν θετικά τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές (με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο αυτό να εμφανίζονται σχεδόν μοιρασμένοι), με έναν στους δύο πολίτες πάντως να μην βλέπουν άλλη εναλλακτική λύση εκτός από τη συμφωνία-μνημόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε