Πολιτική

“Είμαστε έτοιμοι και ικανοί να κυβερνήσουμε”

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν σήμερα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ικανοποίηση για την έως τώρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάγκη το κόμμα να «τρέξει» ακόμη περισσότερο, εξέφρασε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας απόψε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και πλουραλιστικό, αλλά ταυτόχρονα να είναι συμπαγές.

O Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, είπε ότι η Συνδιάσκεψη είναι απόδειξη των δυνατοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και η διακήρυξη είναι από τα πλέον σημαντικά κείμενα της ελληνικής αριστεράς. Αυτή η πορεία είναι μονόδρομος και είναι αναγκαίο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει αυτή την πορεία για ένα κόμμα πλουραλιστικό, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και ενωμένο. Για την πολιτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός είπε ότι «δεν θα πέσουν αν δεν τους ρίξουμε», σημειώνοντας ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς θα σηματοδοτήσει τον δρόμο για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής Β΄ Αθήνας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει να αναδιπλωθεί πολιτικά και προγραμματικά και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του και θέλει και μπορεί να κυβερνήσει. Επανέλαβε τη θέση για καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος, έχει εναλλακτική λύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συντελείται μια βαθειά πολιτική και κοινωνική αλλαγή και η ενίσχυση του κόμματός του δεν οφείλεται σε απλή μετατόπιση ψηφοφόρων. Χαρακτήρισε τη Συνδιάσκεψη ως ένα ποιοτικό άλμα με στόχο τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, την αριστερά του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τατσόπουλος: Κοιμήθηκα ομοφυλόφιλος και ξύπνησα ομοφοβικός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 11
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4