Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκείνος iPad, εκείνοι φωτοτυπίες… Εφηβοι βουλευτές: “Δεν τα φάγαμε μαζί!”

«Τα άκουσαν» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι παριστάμενοι πολιτικοί από τους βουλευτές της Βουλής των Εφήβων.

Κατά τη συνεδρίαση τους στην Ολομέλεια, παιδιά που πήραν μέρος στο θεσμό από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και χώρες του εξωτερικού όπου χτυπά ο παλμός της Ελλάδας, απηύθυναν δριμύ κατηγορώ στον πολιτικό κόσμο για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τις «άγριες» θυσίες που καλείται να κάνει η κοινωνία.

"Εχω ζητήσει από την Αννα να λύσει το θέμα με τα βιβλία που δεν έχετε"

"Κι εσείς θα πρέπει για λίγο διάστημα να είστε δυνατοί..."

«Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω!» είπε με νόημα από το βήμα της Ολομέλειας η Μαρία Κοτίβα, σημειώνοντας πως «αν δεν μας κρύβατε τα στοιχεία η χώρα μας ίσως να μην έφτανε σ’ αυτό το σημείο».

«Είναι δίκαιο να χρεώνονται το ίδιο αυτοί που έτρωγαν καρβέλια, με αυτούς που δεν έχουν να φάνε…; Γιατί να υπάρχουν ασυλίες;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Αγαπητός και απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου παρατήρησε:
«Αν με θεωρείτε υπερβολικό κ. Πρωθυπουργέ τότε δεν ξέρετε τι συμβαίνει στη κοινωνία!».

«Το μέλλον είμαστε εμείς. Επιτρέψτε μας να σας κρίνουμε και να σας κατακρίνουμε για τα πολλά λάθη σας», δήλωσε η Δ. Τριανταφύλλου.

Γιατί άραγε αλληλοσυγχαίρονται;

Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Πιστεύω ότι με τη συλλογική προσπάθεια, με το πνεύμα της συναίνεσης που υπαγορεύουν οι συνθήκες, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την παρούσα δύσκολη συγκυρία. Όσο όμως και να μας απασχολεί το παρόν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίζουμε και για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το αύριο ανήκει σε εσάς» δήλωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ μίλησε για εγκληματική ανευθυνότητα όσων επιχειρούν να μετατρέψουν την κρίση σε κρίση δημοκρατίας».

Τους έφηβους βουλευτές απασχόλησαν πολλά θέματα της καθημερινότητας όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά, η βία στα γήπεδα, οι μετανάστες κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίζουν με τον φόβο του κόσμου! – ‘Εξοδο από την ευρωζώνη βλέπει η Διαμαντοπούλου αν υπάρχει αστάθεια

Υπό κατάληψη σχολή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας

Άρχισαν τα όργανα στην Παιδεία – Αναβολές εξεταστικών λόγω καταλήψεων 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε