Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Ακόμα καίει η “φωτιά” της επικοινωνίας Τσίπρα – Καραμανλή

Εκλογές ΝΔ: Ακόμα καίει η “φωτιά” της επικοινωνίας Τσίπρα – Καραμανλή

– Μία ημέρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, όλα… μοιάζουν έτοιμα
– Στοίχημα η μαζική προσέλευση και φυσικά το να αποφευχθεί ένα νέο φιάσκο
– Έτοιμοι οι τέσσερις υποψήφιοι, που δεν απέφυγαν να μπουν στην συζήτηση για την επικοινωνία Τσίπρα – Καραμανλή
– Τα επιτελεία τους ενημερώνουν συνεχώς τους ψηφοφόρους για τα εκλογικά κέντρα
– Δείτε που ψηφίζετε – Όλα τα εκλογικά τμήματα
– Η αίτηση εγγραφής μέλους: Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία μπαίνεουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Το μεγάλο στοίχημα της λεωφόρου Συγγρού είναι σαφώς η μαζική προσέλευση, την ώρα που τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων ενημερώνουν με κάθε μέσο τους ψηφοφόρους για τα εκλογικά κέντρα και ελπίζουν πως… αυτή τη φορά όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Καραμανλικές… “φωτιές”

Λίγες ώρες πριν από τις κάλπες, συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή επιχείρησαν να κλείσουν το θέμα που πυροδότησαν δηλώσεις καραμανλικών στελεχών σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, διευκρίνιζαν πως υπήρξε μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα το βράδυ του καλοκαιριού, πριν ο τελευταίος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Με βάση τις ίδιες πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που σήκωσε το τηλέφωνο για να πει στον κ. Τσίπρα ότι η χώρα βρίσκεται σε πάρα πολύ κρίσιμο σημείο και θα πρέπει να αποφασίσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το τηλεφώνημα, δεδομένων των άγριων πιέσεων που δεχόταν τότε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου. Σχετικά με τις δηλώσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή ανέφεραν πως ο πρώην υπουργός εξέφρασε προσωπικές απόψεις σχετικά με τον κ. Τσίπρα και τα περί διάσπασης στη Ν.Δ.

Ο Καραμανλής στο επίκεντρο και των τεσσάρων

Παρόλα αυτά, το θέμα Καραμανλή – Τσίπρα κυριάρχησε χθες στις τοποθετήσεις των υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε σχετικά στο Βήμα fm: «Εάν ο κ. Τσίπρας πήρε τον κ. Καραμανλή ή μίλησε μαζί του και ο κ. Καραμανλής του άλλαξε άποψη, σημαίνει ότι το άπειρο παιδί πήρε τον έμπειρο, γιατί η εμπειρία δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την ηλικία. Αρα, το άπειρο παιδί, την ώρα που καιγόταν η χώρα, μίλησε με τον έμπειρο και έμεινε, κατά συνέπεια, η χώρα στην Ευρώπη και τον Σεπτέμβριο έφυγε και ο φόβος που υπήρχε τον Γενάρη ότι θα μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη. Αν λοιπόν η χώρα πάει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, σε ερώτηση για την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και καραμανλικών, απάντησε: “Στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου δικαίως ανησυχούν για το γεγονός πως στις 10 Ιανουαρίου μπορεί να ανατραπούν οι πολιτικές ισορροπίες στη χώρα. Γι΄αυτό προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν, με τους άτυπους εκπροσώπους Τύπου που διαθέτουν δεξιά κι αριστερά, να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Τα παρασκήνια, οι μηχανισμοί και οι κρυφές συμφωνίες έχουν τελειώσει”.

Νέες εκλογές;

Σχετικά τώρα με το ενδεχόμενο νέων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί και και μετά θα δούμε αν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Πρεμούρα για εκλογές και πρεμούρα να διαλύσει τη ΝΔ έχει μόνο ο κ. Τσίπρας”.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως η συζήτηση για την επικοινωνία Τσίπρα – Καραμανλή βλάπτει τη ΝΔ: “Νομίζω ότι πρέπει η λεγόμενη καραμαλνική πλευρά στη ΝΔ να βγει τώρα και να το λήξει με ένα τρόπο. Γιατί αρχίζει να μας φέρνει όλους σε δύσκολή θέση και πρέπει να σταματήσει. Δεν το χρεώνω στον Καραμανλή, το ξεκαθαρίζω για να μην έχω παρεξηγήσεις, αλλά αυτό αρχίζει να κάνει μεγάλη ζημιά και μάλιστα και στον Καραμαλή”.

Όσο για τη στάση του στον β’ γύρο, σημείωσε: “Δεσμεύομαι ότι δεν θα μείνω σιωπηλός. Στη ζωή μου σιωπηλός δεν έχω μείνει ποτέ. Καθένας θα ψηφίσει ό, τι θέλει, δεν θα του το πω εγώ ούτως ή άλλως. Εγώ, ως Γεωργιάδης, θα δώσω γραμμή”.

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε: “Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος που όταν έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως, για κάτι τόσο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, όσοι πρώην συνεργάτες του προσπαθούν να δημιουργήσουν κύκλους, τετάγωνα και ρόμβους, επειδή σήμερα βρίσκονται κοντά σε κάποιον υποψήφιο, νομίζω ότι κάνουν κακό κατ’ αρχάς στον ίδιο τον Καραμανλή και κατά δεύτερον στην παράταξη. Μιλάω πολύ συχνά με τον Κώστα Καραμανλή και έχουμε μια σχέση πολύ κοντινή”.

Για να συνεχίσει ο Απ. Τζιτζικώστας: “Ποτέ μου, όμως, όταν όταν μίλησα μαζί του, ούτε το ανακοίνωσα ούτε δημοσίευσα το περιεχόμενο των συζητήσεών μας, διότι ακριβώς προστατεύω τον Κώστα Καραμανλή και δεν τον εκθέτω κι αυτό ακριβώς νομίζω ότι θα εκφράσει ο φίλος της παράταξης, ο νεοδημοκράτης, το μέλος της παράταξής μας στην κάλπη. Ότι γυρίζουμε οριστικά σελίδα σ’ αυτό το γκρίζο, στους ψιθύρους, στα δαχτυλίδια, στις ευλογίες και στις αποφάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες, στα συστήματα”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε