Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Το ΔΝΤ πιέζει για περαιτέρω μέτρα

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Το ΔΝΤ πιέζει για περαιτέρω μέτρα

«Η αλήθεια είναι ότι ειδικά το ΔΝΤ πιέζει αυτή τη στιγμή για περαιτέρω μέτρα τα οποία δεν υπεγράφησαν και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, σε μια περίοδο που αναγνωρίζουν – όπως φαίνεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ – ότι η οικονομία είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτό που εκτιμήθηκε ότι θα είναι όταν υπεγράφη η συμφωνία» ανέφερε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου. 

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Μανταλένα Παπαδοπούλου τόνισε: «Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση διότι και ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει και προχωρά σε ανασύνταξη του πελατειακού και φαύλου πολιτικού συστήματος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και το ίδιο κάνουν και οι καινούργιοι σχηματισμοί όπως οι ΑΝΕΛ. Θα ήταν ελπιδοφόρο να βλέπαμε και την αντιπολίτευση να τρέξει με ανάλογους ρυθμούς» πρόσθεσε, εγκαλώντας επίσης την αντιπολίτευση για υιοθέτηση μικροπολιτικών «για να υπάρξει «σώνει και καλά» αντιπολιτευτικός λόγος».

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ μέσω της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση παράγουν έργο και έφερε ως παράδειγμα τόσο τις δράσεις του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και του Πάνου Καμμένου για την δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας όσο και τις προσπάθειες της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, «από εκεί και πέρα όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή την κρίση, γίνεται ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Αυτός είναι ο σκοπός συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, να θέσουμε δηλαδή τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και τα άλλα έπονται».
«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό-προσφυγικό καθώς και τα θέματα σχετικά με την αξιολόγηση. Και πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που μας ενώνει και ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα ώστε η κυβέρνηση να λειτουργήσει παραγωγικά για να διαχειριστεί όλο αυτόν τον όγκο των προβλημάτων» πρόσθεσε.

«Όσον αφορά στην Τουρκία θα έπρεπε να είναι γνωστό μέχρι σήμερα ότι η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη η οποία πάντα προβάλλει αξιώσεις και υιοθετεί την πρακτική παζαρέματος και δεν έχει σταματήσει να το κάνει αυτό, το έκανε πάντα» είπε η κ. Παπαδοπούλου προσθέτοντας «αξίζει να σημειώσουμε, παρόλο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος μέσα στην Τουρκία μίλησε για άρση του casus belli.»

«Θα πρέπει να δούμε πέρα από τα κομματικά πλαίσια, ότι υπάρχει μια προσπάθεια που γίνεται και για τη διεκδίκηση των δικών μας εθνικών συμφερόντων, μια προσπάθεια που τη βλέπουμε στην πράξη ανάμεσα στις σχέσεις των κρατών-μελών με την Ελλάδα και βεβαίως μετά από αυτό το ταξίδι και στην Τουρκία. Δεν μπορεί μονίμως η Ελλάδα να αποδέχεται τον εκβιασμό της Τουρκίας και να υιοθετεί κατευναστικές πολιτικές που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και να ακούμε τώρα άλλου είδους υποδείξεις» τόνισε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά την συμβολή των ΑΝΕΛ στην πάταξη της κακοδιαχείρισης, η Εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Δ. Καμμένου για το κτίριο του «Κεράνη» και κατέληξε αναφέροντας «-βλέπουμε την κυβέρνηση, πάντως ότι έχει αποφασίσει να περιορίσει τις δαπάνες και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.» 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε