Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Σαρκοζί για δείπνο με τη Μέρκελ – Κυρίως πιάτο η Ελλάδα

Αν τα πράγματα είναι όπως τα είπε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας, οτι δηλαδή υπάρχει μεγάλη σύγκλιση απόψεων, τότε τα πράγματα μπορεί και να είναι λίγο πιο αισιόδοξα για την Ελλάδα ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

 Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν εκτάκτως απόψε στο Βερολίνο για να κατέβουν πιθανότατα με κοινές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε σήμερα, παραμονή της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχει “πολύ μεγάλη σύγκλιση απόψεων” για την ανάγκη “ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους”, αν και ο βαθμός συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα παραμένει αντικείμενο συζητήσεων.

Με τη Γερμανία “συμφωνούμε επί του στόχου, συμφωνούμε επί της μεθόδου, συμφωνούμε επί του χρονοδιαγράμματος που βραχύνεται” και “κυρίως, δεν θέλουμε να υπάρξει πιστωτικό συμβάν, δηλαδή μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”, που θα ισοδυναμούσε με το να προσφέρουμε στους κερδοσκόπους “μία νίκη στο πιάτο”, πρόσθεσε ο Φρανσουά Μπαρουέν.

Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που συζητούνται είναι μία μετακύλιση ή μία επαναγορά τμήματος του ελληνικού χρέους, ή ακόμη η επιβολή τραπεζικού φόρου για την χρηματοδότηση μέρους του προγράμματος στήριξης.

Και η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο δήλωσε ότι μπορεί να δοθεί λύση στην κρίση μέσω της δυνατότητας επαναγοράς κρατικών ομολόγων από το EFSF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επειγόντως στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος – Κλήθηκε από το ΔΝΤ

Αγωνία για την Σύνοδο Κορυφής – Ποιες λύσεις προκρίνει η Αθήνα

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα

Βενιζέλος: “Και η χειρότερη λύση θα είναι λύση”

Όχι στον Παπανδρέου τηλεφωνικά για τη συμμετοχή των ιδιωτών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε