Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Υποστηρίζω την πολιτική Παπανδρέου – Δεν είναι εναλλακτική ο Σαμαράς

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ορθά κοφτά πως δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.

Την υποστήριξη του στην πολιτική του Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Α. Σαμαρά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Νέοι Φάκελοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «ξεκάθαρη» και «δεν επιδέχεται ελάττωση ή αλλαγή» ενώ για τις λαϊκές αντιδράσεις είπε ότι «αυτό το γνωρίζει όποιος αποφασίζει να γίνει αντιδημοφιλής και να πάρει μέτρα που πλήττουν προσωρινά τις λαϊκές μάζες».

Πρόσθεσε ότι «η απειλή Παπανδρέου για εθνικές εκλογές δεν έχει αντίκρισμα» και εξέφρασε βεβαιότητα ότι εθνικές εκλογές δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση. Δε νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε σε άλλο σημείο, ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και τότε ο ελληνικός λαός θα επιδοκιμάσει τον Γ. Παπανδρέου και θα του δώσει την ενίσχυση που χρειάζεται.

Πάντως σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε βεβαιότητα ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι έντονα αρνητική για το σύνολο του πολιτικού συστήματος σημαίνοντας την απαρχή της πορείας για βαθύτερη αλλαγή.

Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική του Αντ. Σαμαρά είπε ότι «στερείται βάσεως» η πρόταση «στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση στείλτε μήνυμα για να μην πάρουν πρόσθετα μέτρα» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι γενικότερα ο τόπος δεν έχει λύση καθώς, όπως είπε τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν φθαρεί, ενώ και για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ίσως εκτός του ΚΚΕ, όπως σημείωσε, είπε ότι είναι ξεπερασμένα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να περάσει μεγάλη καταστροφή δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν είμαστε πάρα πολύ άφρονες καθώς διεθνώς όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν να το αποφύγουμε.

Τέλος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να επιδιώξει τη συναίνεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, να αντιμετωπίσει τις «κραυγαλέες αδυναμίες» της κυβέρνησης του στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια και να πλαισιώσει το κυβερνητικό σχήμα με ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του ΠΑΣΟΚ και τεχνοκράτες, επαναφέροντας και την πρόταση του για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7