Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κινέζοι σε Στουρνάρα: Θέλουμε το Ελευθέριος Βενιζέλος!

Κινέζοι σε Στουρνάρα: Θέλουμε το Ελευθέριος Βενιζέλος!

Το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η Hochtief στο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και για τη συμμετοχή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics, εξέφρασαν σήμερα, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός, οι επικεφαλής του κινεζικού Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management, στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, στόχος της κοινοπραξίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών από τη ΝΑ Ασία και, ειδικότερα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Κίνας. Η κοινοπραξία διαμορφώνει αυτή την περίοδο το επιχειρηματικό σχέδιό της και ετοιμάζεται για τη διαμόρφωση της πρότασής της.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η εταιρία του αεροδρομίου του Shenzhen, η οποία διαχειρίζεται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κίνας, με κίνηση που προσεγγίζει τα 30 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διακινούνται 828 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα.

Το αεροδρόμιο αποτελεί τη βάση της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας Shenzhen Airline, που είναι μέλος της Star Alliance από το Νοέμβριο 2012. Η εταιρία του αεροδρομίου Shenzhen Airport είναι εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο από το 1998.

Η Friedmann Pacific Asset Management ltd είναι εταιρία επενδύσεων με σημαντική παρουσία σε έργα υποδομών και μισθώσεις αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για το “Ελ. Βενιζέλος”

Χατζηδάκης: Τον Ιούνιο αρχίζει η υποβολή προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε