Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Κυβέρνηση σε παραλυσία – Πρωτοβουλία βουλευτών ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας και πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα βουλευτών συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας και πρόωρες εκλογές.

To Σάββατο είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μόλις “μέτρησαν” τον αντίκτυπό τους, τα διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δυστυχώς μετά την κομβικής σημασίας για την Ελλάδα συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί επαναλαμβάνουν την ίδια πρακτική κι έτσι εξηγείται γιατί άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Τώρα, πρίν ή μετά τη σύνοδο κορυφής, όπως ξανα-διαρρέουν, ο πρωθυπουργός φέρεται πως θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, αν καταφέρει να αντισταθεί στις πιέσεις των υπουργών του.

Την ίδια ώρα όμως κινητικότητα καταγράφεται στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς πληροφορίες φέρουν ομάδα βουλευτών να συνυπογράφουν κείμενο, ζητώντας διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας και πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνω.

Στο μεταξύ όμως τα σενάρια συνεχίζονται… Τι ξαναδιαρρέουν ώσπου να το ξαναδιαψεύσουν; Οτι ο Γ. Παπανδρέου, ανάλογα με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων για την ελληνική κρίση χρέους πρίν ή μετά τη σύνοδο κορυφής, αναμένεται να έχει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ή ακόμα να αναλάβει πρωτοβουλία για συμβούλιο αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο σε σχέση με τις αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων για την τελική λύση που θα αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη χώρα μας.Οι πρόωρες εκλογές που, όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αποτελούν την ύστατη κίνησή του, είναι το απευκταίο σενάριο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, δεν αποκλείται ακόμα και το δημοψήφισμα αναφορικά με τη λύση που θα μας προτείνουν οι εταίροι μας ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, πολιτικές πρωτοβουλίες να εκδηλωθούν και απο την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα μεταξύ Μ. Μαξίμου και Συγγρού όσον αφορά την διαμόρφωση του νέου εκλογικού νόμου. Μάλιστα, απο την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος διαρρέεται οτι μελετάται σοβαρά το σενάριο της διαμόρφωσης ενός εκλογικού νόμου στηριγμένου στο γερμανικό μοντέλο, με λίστα, χωρίς δηλαδή σταυρό προτίμησης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι αν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί απο τα 2/3 της Βουλής τότε ισχύει απο τις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης
Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε