Πολιτική

Live News: Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για τα τρένα

Ανάμεσα σε άλλα, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύστημα εντοπισμού των τρένων με ακρίβεια 5 εκατοστών που θα το «βλέπουν» όλοι, αλλά και νέο μοντέλο αξιολόγησης προσωπικού

Στα πρότυπα του μοντέλου ΔΕΗ στην εξυγίανση, και στην πρόσληψη προσωπικού από την αγορά με «light» ΑΣΕΠ στοχεύει η Κυβέρνηση να είναι η επόμενη ημέρα για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Το Live News αποκάλυψε σήμερα (25.04.2025) το νομοσχέδιο για τα τρένα, το οποίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για να διασφαλιστεί ότι τα τρένα θα είναι ασφαλή, το Live News αποκαλύπτει ότι θα προβλέπεται, επιπλέον, η συγχώνευση ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ κάτω από την εταιρεία «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος», ενώ θα υπάρχει ξένος στρατηγικός επενδυτής με διακρατική συμφωνία.

Επιπλέον, θα υπάρξει ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), καθώς και ψηφιακή καταγραφή ενεργειών και παραβάσεων.

Επίσης, θα μπει το σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών ETCS, ενώ πριν το καλοκαίρι, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύστημα εντοπισμού τρένων με ακρίβεια 5 εκατοστών που θα το «βλέπουν» όλοι.

Επιπροσθέτως, θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης με προσομοιωτές για σταθμάρχες και μηχανοδηγούς.

Ενώ θα υπάρξει ένα point system για εργαζόμενους, όπου στο πρώτο σφάλμα, θα γίνεται απομάκρυνση από τη θέση και επανεκπαίδευση, στο δεύτερο σφάλμα, αυστηρή προειδοποίηση και επανάληψη αυστηρότερης επανεκπαίδευσης ενώ στο τρίτο σφάλμα απόλυση.

Ακόμη, θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο αξιολόγησης προσωπικού σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2027.

Η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή είπε πως όλοι οι εργαζόμενοι που ακούγονταν στις συνομιλίες που αποδείκνυαν το χάος που υπάρχει στον σιδηρόδρομο, αναμένεται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα και μέσα στον Μάιο αναμένεται να ψηφιστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7