Πολιτική

Μαλλιά – κουβάρια στη ΝΔ – Η Ρηγίλλης “διαγράφει” Μητσοτάκη – Η Ντόρα απαντά με οργή – Ο Κυριάκος παίρνει αποστάσεις

- Ντόρα: "Δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που έχουν προσφέρει"
- Κυριάκος: "Δεν συμφωνώ σε όλα με τον πατέρα μου" - Σχόλιο του επίτιμου για τη δήλωση αυτή
- Γ. Μανώλης: "Αφού ο Μητσοτάκης τα έλεγε στον Καραμανλή, όφειλε να τα πει και στην κόρη του στο σπίτι του"

Απανωτές “εκρήξεις” στη ΝΔ μέσω δηλώσεων τόσο μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, όσο και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη χθεσινή συνέντευξη – κόλαφο του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ ο οποίος είπε τον αρχηγό της παράταξης λαϊκιστή.

Από την Κρήτη, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε εναντίον του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Εγώ νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δε μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουν προσφέρει, ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία. Ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου» απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, λέγοντας επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε αποστάσεις από τον πατέρα του λέγοντας: “‘Αλλο ο Κων/νος Μητσοτάκης, άλλο η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης”. (Διαβάστε σχετικό άρθρο)

Πρόσθεσε μάλιστα οτι δεν συμφωνεί σε όλα με τον πατέρα του, αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει οτι θεωρεί άκομψη την αντίδραση της Ρηγίλλης. Το σχόλιο του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. για αυτές τις δηλώσεις ήταν “στην οικογένειά μας ποτέ δεν ήταν απαγορευμένη η διαφορετική γνώμη και τυχόν διαφορετικές απόψεις δεν επηρέασαν ποτέ τις μεταξύ μας σχέσεις”.

Σκληρή όμως ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε απαντώντας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος μάλιστα δεν άφησε απέξω και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Μανώλης, είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τα έλεγε στον κ. Καραμανλή για 5,5 χρόνια, όφειλε να τα πει στην κόρη του που ήταν σπίτι του”.
Και πρόσθεσε: “Δεν γινόταν τίποτα χωρίς να έχει θέση και άποψη η κα Μπακογιάννη, η οποία δεν ακούστηκε ποτέ μα ποτέ να έχει μια άλλη άποψη”.

Σε ό.τι αφορά την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα γίνει πρωθυπουργός λόγω του λαϊκισμού, ο κ. Μανώλης σημείωσε: «Για το ότι δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πετύχει ο κ. Σαμαράς και να γίνει πρωθυπουργός, αυτό είναι γνωστό. Βεβαίως, επειδή έχει ξαναπροβλέψει για τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, άρα θα τον διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς και θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα σύντομα».

Τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να σχολιάσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει τις απόψεις του και έχει κριθεί και κρίνεται από την πολιτική ιστορία». Απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής, λέγοντας ωστόσο ότι δεν ασκεί σοβαρή πολιτική ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Η ΝΔ διέγραψε τον επίτιμο πρόεδρό της Κων/νο Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ σε όλα με τον πατέρα μου

Ντόρα: «Το κόμμα θα ανακοινωθεί πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7