Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Με σορτσάκι και φανελάκι ο Κασιδιάρης υποδέχτηκε βουλευτές στον Κορυδαλλό

Με σορτσάκι και φανελάκι ο Κασιδιάρης υποδέχτηκε βουλευτές στον Κορυδαλλό

Η εικόνα μοιάζει λίγο βγαλμένη από τη δεκαετία του 1980. Αλλά έγινε το 2014 στις φυλακές Κορυδαλλού όπου με σορτσάκι και φανελάκι ο Ηλίας Κασιδιάρης υποδέχτηκε τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής και ήταν… οχετός προς όλους πλην ενός!

Τον προφυλακισμένο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με το θέμα της υπόθεσης Μπαλτάκου και της βιντεοσκόπησης των συνομιλιών που είχε με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης.

Εκείνος λοιπόν, εμφανίστηκε με σορτσάκι και φανελάκι, το οποίο άφηνε ακάλυπτο το τατουάζ με τη σβάστικα που έχει στο χέρι του και όπως συνηθίζει ήταν προκλητικότατος με όλα τα μέλη της Επιτροπής εκτός από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση.

Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 10 λεπτά, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζει ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη… περιβολή γιατί δεν πρόκειται για κοινοβουλευτική διαδικασία ώστε να φορέσει τα ρούχα των φυλακών

Η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Κασιδιάρη εμφανίστηκε με σορτσάκι και αμάνικο μπλουζάκι γιατί εκείνη την ώρα… προπονούνταν!

«Ήταν προκλητικός και θρασύς, ήταν οχετός περιφρονητικών σχολίων. Εκείνο, όμως, που μας σόκαρε πολύ ήταν η εμφάνιση του. Μας παρουσιάστηκε με κοντό παντελονάκι και φανελάκι, ήταν γεμάτος τατουάζ ενώ στο μπράτσο του ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός, σήμα κατατεθέν των SS», ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής.

«Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;», τον ρώτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
«Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών», ήταν η απάντηση του κ. Κασιδιάρη.

Ο Κασιδιάρης δεν δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπής, πέραν από εκείνη που του έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης για το αν αποδέχεται την κατηγορία για την παράνομη καταγραφή των συνομιλιών του με τον Τάκη Μπαλτάκο, την οποία και αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και σκευωρία της κυβέρνησης κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, εκτός από τον Δ. Κουκούτση, αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Ομολέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Η επιτροπή που συνεδρίασε στον Κορυδαλλό και αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, πλην του Δ. Κουκούτση που καταψήφισε, με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά, να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του Η. Κασιδιάρη για παράνομη βιντεοσκόπηση σε βαθμό κακουργήματος.

Άλλωστε και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή για την κατηγορία της παράνομης καταγραφής της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε