Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι επόμενοι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα και οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι επόμενοι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα και οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου εκλογικής ευθύνης έδωσε ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων και των σκοπών της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως μετά τα χτεσινά εκλογικά αποτελέσματα, ο ελληνικός λαός έδωσε μία καθαρή λαϊκή εντολή προκειμένου να υπάρξουν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Κάνοντας την αυτοκριτική του σημείωσε πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να διορθωθούν αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώτος στόχος είναι η πλήρης αποκατάστασης της σταθερότητας της οικονομίας και της λειτουργίας των τραπεζών.

Επόμενος στόχος είναι η σκληρή διαπραγμάτευση προκειμένου να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληικού χρέους και εν συνεχεία η μάχη με το σύστημα της διαπλοκής και την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου.

Για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για την ανάγκη οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της νεολαίας, που ως γνωστό στις εκλογές γύρισε την πλάτη στο κόμμα. Μίλησε για ανάγκη για μία διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων και χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε