Πολιτική

“Όταν συνάντησα τη Μέρκελ” – Το παρασκήνιο του δείπνου στη σκιά της Ακρόπολης

Οι... selfies με το προσωπικό, ο έρωτας με την ελληνική κουζίνα, η αγάπη της Άνγκελα Μέρκελ για την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα. Όλο το παρασκήνιο του δείπνου της Γερμανίδας καγκελαρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τι κι η Αθήνα εκείνη την ημέρα, την Παρασκευή 11 Απριλίου ήταν βροχερή.

Η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά (στο πλαίσιο της επίσκεψης αστραπή που έκανε την Αθήνα) θα δειπνούσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κι άλλα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά επιλέχθηκε το εστιατόριο Στροφή, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο. Η θέα συγκλονιστική.

Το τραπέζι είχε κλειστεί για τις 20:30. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Νίκος Μπλέτσος περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο πως συνάντησε μια «κεφάτη και χαμογελαστή» Μέρκελ.

Ως ορεκτικό στο τραπέζι προς τιμήν της Γερμανίδας καγκελαρίου σερβιρίστηκε τυροκαυτερή, σπανακόπιτα και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Ως σαλάτα επιλέχτηκε φυσικά η χωριάτικη. Η τηγανιτή φέτα με μέλι και σουσάμι ενθουσίασε τους πάντες.

Για το κυρίως πιάτο οι επιλογές ήταν τρεις: κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και ντομάτα, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά και μοσχαράκι κοκκινιστό σε πήλινο με πατάτες, λαχανικά και τυρί.

Η Άνγκελα Μέρκελ τίμησε δεόντως το κατσικάκι στη λαδόκολλα. Προτίμησε να πιει κρασί (αρχικά λευκό αλλά μετά ζήτησε να δοκιμάσει και κόκκινο) και δεν είπε όχι στο σφηνάκι μαστίχα που της προσέφεραν στο τέλος για τη… χώνεψη. Είπε όμως ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στο επιδόρπιο, που ήταν καρυδόπιτα και κυδώνι με παγωτό.

«Υποδέχτηκα την καγκελάριο στα γερμανικά, διότι σπούδασα στη Γερμανία και γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Ήταν ευδιάθετη, χαιρέτησε όλο το προσωπικό και μάλιστα τους ρώτησε αν θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί της», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο ιδιοκτήτης της Στροφής.

«Αφού έφαγε, πήγε στην κουζίνα, μίλησε με το σεφ και έβγαλε φωτογραφίες με το προσωπικό. Είπε μάλιστα στους σερβιτόρους: «Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για μένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφου του ΑΠΕ – Καταγγέλει παρέμβαση κυβερνητικών κύκλων

Αυστριακός Τύπος για Μέρκελ: Η νέα φίλη της Ελλάδας

Ταξιδάκι… αναψυχής στην Πομπηία για την Άνγκελα Μέρκελ (VIDEO)

Θεσσαλία: Η ατάκα και η αυστηρότητα της Μέρκελ σε κλωστοϋφαντουργό από τα Φάρσαλα…

Η ξανθιά γαλανομάτα bodyguard της Άνγκελα Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221