Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ψαράκι, ουζάκι και… συζήτηση Σαμαρά – Καραμανλή

Ψαράκι, ουζάκι και… συζήτηση Σαμαρά – Καραμανλή

«Μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε» είπε στους συνεργάτες του ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε πριν μερικές μέρες με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή σε ψαροταβέρνα.

Η συνάντηση… κορυφής έγινε σε ουδέτερο έδαφος και με στόχο να διαλυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δυο πλευρές, αναφέρει Το Βήμα.

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις τρέχουσες εξελίξεις

Η συνάντηση έγινε και στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία, ιδίως τώρα που μπαίνουν την τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή έχουν περάσει από… διάφορα κύματα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπήρχε ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεταξύ τους παρεξηγήσεις.

Πριν από τη συνάντηση, ο Κώστας Καραμανλής είχε τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά για να λυθούν οι παρεξηγήσεις περί «εσωκομματικών ζυμώσεων».

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει τις ενστάσεις του για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, ωστόσο στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί».

Η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο της συνάντησης, ως άκρως ενδιαφέρουσα

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».

Στη συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή, αναφέρει Το Βήμα έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα.

Ο Κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

Σε συναντήσεις που είχε με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο πολιτικό του γραφείο, ο Κ. Καραμανλής έχει τονίσει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Αποκλείει τριπλές εκλογές το Μάιο

Γεύμα Ντόρας – Καραμανλή με κυρίως πιάτο… Στουρνάρα

Καραμανλής κατά Στουρνάρα: Ή αυτός ή εγώ!

Παπανδρεϊκοί εναντίον Αντώναρου – Τι του απάντησαν

Οργισμένος ο Καραμανλής για τα σενάρια ανατροπής Σαμαρά

Εταιρία… φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή – Τι αποκάλυψε μάρτυρας – κλειδί

Έβρος: Ο Κώστας Καραμανλής με μπλε στολή κάνει ράφτινγκ στον ποταμό Νέστο – Φωτό!

Θράκη: To… extreme sport και το γεύμα του Κώστα Καραμανλή στον ποταμό Νέστο!

Στο Κάστρο των Ιπποτών της Ρόδου ο Κώστας Καραμανλής – ΒΙΝΤΕΟ

Ρόδος: Συνεχίζει τις διακοπές του ο Κώστας Καραμανλής – Βίντεο και φωτό!

Διακοπές στη Νίσυρο για τον Κώστα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε