Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ψηφοδέλτια 2015 – Λαϊκή Ενότητα: Εκτός λίστας ο Αλαβάνος, στην Αττική η Ραχήλ Μακρή

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Καραμπόλες, παρασκήνιο και… εκπλήξεις έφερε η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Ενότητας, με τη Ραχήλ Μακρή να μπαίνει πρώτη στην Αττική, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Α’ Αθήνας και τον Αλέκο Αλαβάνο να μένει εκτός, όπως και ο Αλέκος Καλύβης!

Η μεγαλύτερη, ίσως, έκπληξη είναι η επιλογή να μείνει εκτός ψηφοδελτίων ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β και ένας από τους πρώτους που στήριξαν το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έκπληξη δεν είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Αθήνας ούτε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε ξανά τη Β’ Πειραιά (είναι επίσης επικεφαλής και στο ψηφοδέλτιο στο υπόλοιπο Αττικής). Έκπληξη είναι ότι η Ραχήλ Μακρή, μετά το βέτο κομματικών στελεχών της Κοζάνης, μπήκε στη δεύτερη θέση του υπολοίπου Αττικής, ουσιαστικά πρώτη δηλαδή…

Στη Β’ Αθήνας “κατεβαίνουν” οι Δημήτρης Στρατούλης (επικεφαλής), Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως εκτός ψηφοδελτίων έμεινε ο Αλέκος Καλύβης και αυτή εξαιτίας της “μετακόμισης’ της Ραχήλ Μακρή από την Κοζάνη στην Αττική!

Στην Α’ Αθήνας πίσω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκονται η Μαρία Μπόλαρη και η Δέσποινα Σπανού. Στην Α’ Πειραιά, επικεφαλής είναι ο Στάθης Λεουτσάκος.

Στην Κοζάνη, επικεφαλής είναι η Ευγενία Ουζουνίδου, στην Καστοριά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, στο Ηράκλειο ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, στη Βοιωτία (περιφέρεια σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιάννης Σταθάς, εκ των στενότερων συνεργατών της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην Αχαΐα ο Κώστας Λαπαβίτσας, στη Μεσσηνία ο Θανάσης Πετράκος.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, επικεφαλής τέθηκε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με δεύτερη τη Γιάννα Γαϊτάνη, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης η Λίτσα Αμανατίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε