Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

“Πακέτο” και οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές στην Επιτροπή Δεοντολογίας

“Πακέτο” και οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ενοποιήθηκαν και θα συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και τα 6 εισαγγελικά αιτήματα για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δηλαδή, μαζί με τα αιτήματα για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα (που κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, θα συζητηθούν και παλαιότερα αιτήματα για την άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη (για απειλές κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο Κρήτης), του Ηλ. Παναγιώταρου (για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήρειο») και ο Χρ. Αλεξόπουλος (για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού).

Η απόφαση της Βουλής είναι να κινηθούν πλέον με ταχύτητα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και η Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους – εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν – θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην σημερινή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι: οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης (από τη ΝΔ), Ευάγγελος Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας (από το ΠΑΣΟΚ) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (από τη ΧΑ), Νίκος Τσούκαλης (από τη ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (από το ΚΚΕ).

Την ίδια ώρα αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τα βραχιολάκια του υπουργείου Δικαιοσύνης και εντάχθηκε σε άλλο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ η τροπολογία για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό, για να έρθει συντομότερα στην Ολομέλεια.

Φωτογραφική για την Χ.Α. η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής παρουσίασε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία να περικόπτει την χρηματοδότηση κόμματος όταν σημαντικά στελέχη του δικαιούχου κόμματος έχουν παραπεμφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Η αναστολή της χρηματοδότησης δεν θα γίνεται αυτοδίκαια αλλά κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Προέδρου της Βουλής και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι χρειάζεται τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ενώ ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι σκοπίμως δεν περιελήφθη στα αδικήματα η κατασκοπία, που είναι ιστορικά φορτισμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα στη Βουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας των 3 χρυσαυγιτών βουλευτών – Πολιτική

Στον ανακριτή ξανά ο Ρουπακιάς, απολογείται για τη Χρυσή Αυγή – Έγκλημα

Προσπάθεια εξίσωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στο Ευρωκοινοβούλιο – Πολιτική

«Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει καλή επαφή με το περιβάλλον!» – Media

«Μιλάει» ο Άγγος για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα – Τι ευθύνες ρίχνει στον Ρουπακιά – Έγκλημα

Εύβοια: Πακιστανοί καταγγέλλουν αστυνομικούς και Χρυσαυγίτες για την επίθεση με τσιμεντόλιθους – Φωτό και βίντεο! – Τοπικά Νέα

Όπλα Χρυσής Αυγής: “Η Κόκκινη Προβιά που έγινε Μαύρη” – Που μπορεί να είναι κρυμμένα τα όπλα

Ανοίγουν λογαριασμοί και… στόματα για τη Χρυσή Αυγή – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο – Τα άγνωστα κρησφύγετα της οργάνωσης σε Ασπρόπυργο και Χαϊδάρι

Απάντηση Κασιδιάρη σε Ψυχάρη για τους “δολοφόνους” μέσω twitter

Διπλό μήνυμα Μιχαλολιάκου μέσα από τη φυλακή: Μας φοβούνται

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε