Πολιτική

Παπανδρέου: «Παίζουμε το δεύτερο ημίχρονο»

«Κλειδί» για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση χαρακτήρισε το 2011 ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

Αφού σημείωσε την τεράστια πρόοδο που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο χρόνο, καθώς μειώθηκε το έλλειμμα κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «μπροστά μας έχουμε το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο επιλέγουμε πιο δίκαιες λύσεις καθώς δεν περικόπτουμε μισθούς και συντάξεις ούτε δημιουργούμε νέα φορολογικά βάρη».

Συνεπώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης μεταφέρεται στον εξορθολογισμό και την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, στον τομέα της Υγείας και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. «Το 2011 και το 2012 πρέπει να μειώσουμε τη σπατάλη, δηλαδή το μέγεθος του δημοσίου τομέα», είπε. Και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους υπουργούς να αξιολογήσουν από μηδενική βάση την αναδιοργάνωση του υπουργείου τους.

Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτόν όπως προτείνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον προβληματισμό του για συμμετοχή και ιδιωτικών τραπεζών, αντιπροτείνοντας το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και παράλληλα τη δημιουργία ταμείου για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογική τροχιά – Οι παρεμβάσεις Φάμελλου, οι αποστάσεις από Τσίπρα και το μήνυμα συνεργασίας στην αντιπολίτευση
Ο Σωκράτης Φάμελλος χαράσσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ΔΕΘ, κρατά αποστάσεις από το νέο κόμμα Τσίπρα και καλεί σε προοδευτική συμπόρευση για την ανατροπή της κυβέρνησης
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για το άτυπο δίπολο ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι και η καλύτερη, αν λάβει κανείς υπόψει του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα πάει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1