Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παπανδρέου: «Παίζουμε το δεύτερο ημίχρονο»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Κλειδί» για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση χαρακτήρισε το 2011 ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

Αφού σημείωσε την τεράστια πρόοδο που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο χρόνο, καθώς μειώθηκε το έλλειμμα κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «μπροστά μας έχουμε το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο επιλέγουμε πιο δίκαιες λύσεις καθώς δεν περικόπτουμε μισθούς και συντάξεις ούτε δημιουργούμε νέα φορολογικά βάρη».

Συνεπώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης μεταφέρεται στον εξορθολογισμό και την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, στον τομέα της Υγείας και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. «Το 2011 και το 2012 πρέπει να μειώσουμε τη σπατάλη, δηλαδή το μέγεθος του δημοσίου τομέα», είπε. Και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους υπουργούς να αξιολογήσουν από μηδενική βάση την αναδιοργάνωση του υπουργείου τους.

Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτόν όπως προτείνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον προβληματισμό του για συμμετοχή και ιδιωτικών τραπεζών, αντιπροτείνοντας το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και παράλληλα τη δημιουργία ταμείου για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε