Πολιτική

Παπανδρέου προς υπουργούς: Πείτε μου ΤΩΡΑ αν συμφωνείτε ή όχι

Βασικά σημεία και στοιχεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει τους υπουργούς του, προ των ευθυνών τους.

Θα καλέσει δηλαδή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να του ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, να συμφωνούν ή διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θέλοντας έτσι να βάλει οριστικό τέλος στις συνέχεις δηλώσεις που μόνο κακό προκαλούν στην εικόνα της κυβέρνησης.

Πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 16:00, ο πρωθυπουργός έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς ενόψει της έλευσης των ελεγκτών της τρόικας. Το πρόγραμμα έλεγε πως πρώτος θα συναντούσε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά την τελευταία στιγμή, τα πράγματα άλλαξαν.
Λίγα λεπτά αφότου επέστρεψε στο Μέγαρο Μάξιμου ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δέχτηκε στο γραφείο του τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη διάρκεια της ημέρας θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν επαφές με τον Θ. Πάγκαλο, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χρήστο Παπουτσή, τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς και η συνεδρίαση του υπουργικού δεν γίνονται ούτε γιατί υπάρχει θέμα ανασχηματισμού ούτε γιατί τίθεται θέμα εκλογών επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην προσπάθεια να επιτευχθεί συναίνεση, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τρόπος, αν δηλαδή θα υπάρξουν ξεχωριστές συναντήσεις του πρωθυπουργού ή θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες NewsIt..Όχι εκλογές – όχι ανασχηματισμός τώρα

Ασυνήθιστα μεγάλη η συνάντηση Παπανδρέου Παπούλια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3