Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Παρέμβαση Κουβέλη για να ηρεμήσουν οι υπουργοί του – Τι είπε για τους συμβασιούχους

Παρέμβαση Κουβέλη για να ηρεμήσουν οι υπουργοί του – Τι είπε για τους συμβασιούχους

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρενέβη από τις Βρυξέλλες για το χάος που επικράτησε στην κυβέρνηση με την επίμαχη διάταξη του κ. Μανιτάκη σύμφωνα με την οποία βλέπουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο όλοι οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν επιστρέψει στην εργασία τους με προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Μετά το σάλο που προκάλεσε και η έντονη αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη, ο κ. Κουβέλης είχε σειρά επαφών με τους δύο υπουργούς που άλλωστε προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται δήλωσε πως η λύση μπορεί να βρεθεί με την παραμονή της προσωρινής διαταγής, αλλά όπως σημείωσε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – πιθανότατα μετά το Πάσχα – θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καθορίζει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα εκδίδεται η οριστική απόφαση και η οποία θα λύνει τελεσίδικα τις διαφορές των εργαζομένων με το ελληνικό δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε μία προσπάθεια να εκτονώσει την κρίση μεταξύ των υπουργών μέσα στην κυβέρνηση, δήλωσε πως η προσωρινή διαταγή πλέον έχει χάσει την προσωρινότητά της, καθώς για να εκδικαστεί μία υπόθεση και να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση χρειάζονται περισσότερα από δύο τρία χρόνια. Άρα, όπως σημειώνει η προσωρινή διαταγή γίνεται σχεδόν μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη θα έρθει στη Βουλή νέα διάταξη, η οποία θα κάνει πολύ συγκεκριμένο το χρονικό όριο της προσωρινής διαταγής και όταν αυτό θα ξεπερνιέται, τότε ο συμβασιούχος θα βλέπει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο μέχρι τουλάχιστον να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγιναν μαλλιά κουβάρια και τελικά απέσυραν με εντολή Σαμαρά την διάταξη που απειλούσε την συνοχή της κυβέρνησης!

Ρουπακιώτης: Δεν υπογράφω τίποτα – Έγιναν μεθοδεύσεις εις βάρος μου!

Περνάει του Ρουπακιώτη; Αλλάζουν την ρύθμιση για απολύσεις συμβασιούχων του Δημοσίου

Συλλαλητήριο την Κυριακή εναντίον του πολυνομοσχεδίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε