Πολιτική

Πέντε κόμματα είπαν “ναι” στο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Με ευρύτατη συναίνεση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. «Παρών» δήλωσαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ποινικοποιούνται μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διευκολύνονται με τη χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών, όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση παιδιών κυρίως μέσω του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων στα οποία οι ανήλικοι έχουν διαρκώς αυξανόμενη πρόσβαση.

Επίσης θεσπίζεται το αξιόποινο των πράξεων που συνδέονται με τις πορνογραφικές παραστάσεις, υπό την έννοια της προορισμένης για ακροατήριο οργανωμένης απευθείας έκθεσης ανηλίκων είτε σε ζωντανή παράσταση είτε με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Ακόμη, επεκτείνονται τα μέτρα προστασίας των θυμάτων κατά τη διερεύνηση των εγκλημάτων και την ποινική διαδικασία και θεσπίζονται διατάξεις για παροχή αρωγής στα θύματα, για χορήγηση άδειας παραμονής και για δυνατότητα λήψης αποζημίωσης.

Οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη, της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη διατύπωσαν παρατηρήσεις και επιφυλάξεις σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23χρονος ασέλγησε σε ανήλικη που γνώρισε στο facebook

Μαζί με την παιδική πορνογραφία σβήνουν και τα χρέη των Ναυπηγείων

Αυτός είναι ο κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία – Δείτε ΦΩΤΟ

Βόλος: Εκβιασμός με γυμνές φωτογραφίες στο facebook – Παγιδεύτηκαν μαθήτριες από… δήθεν φίλο τους!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος