Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποίημα για τον “άπιστο Έλληνα” στην τουρκική Βουλή με τον Τσίπρα στη Σμύρνη (VIDEO)

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε στη Σμύρνη τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Νατζί Αγμπάλ απήγγειλε ποίημα που αναφερόταν στον “άπιστο Έλληνα”. Μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Το ποίημα του Ισμέτ Οζέλ που διάβασε μέσα στη Βουλή της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Νταβούτογλου, Νατζί Αγμπάλ, λέγεται “Πίστη” και αναφέρει: «Δεν ακούγεται πια το εζάν (η ισλαμική προσευχή), στους άμβωνες καρφώθηκαν σταυροί, ο άπιστος Έλληνας έβαλε τη σημαία του στα τζαμιά, παντού. Αφού είναι έτσι, έλα αδελφέ μου ας δώσουμε όλοι τα χέρια, ας σκάσουμε τις βόμβες για να σωπάσουν οι καμπάνες παντού… κλπ. κλπ.».

Μόνο που η απαγγελία του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, που επέκρινε τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών για την απόφασή του να διαβάσει το συγκεκριμένο ποίημα την ώρα που ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σμύρνη, με τους δυο ηγέτες να δίνουν… όρκους φιλίας και συνεργασίας.

Ο Οζγκιούρ Οζέλ, βουλευτής της αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομίας τονίζοντας πως δεν αρμόζει σε κανέναν βουλευτή να κάνει τέτοια ομιλία στη Βουλή. «Γιατί το κάνει άραγε;» αναρωτήθηκε. «Πραγματικά ντρεπόμαστε και λυπούμαστε που το ακούσαμε. Τί θα απαντήσει τώρα ο Νταβούτογλου στον Τσίπρα αν το μάθει;» διερωτήθηκε. Με τη σειρά του και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εθνικιστικού κόμματος Ιντρίς Μπακουλέν καταδίκασε το περιστατικό.

Ο Αγμπάλ προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως ήθελε να υπενθυμίσει την περίοδο του “Πολέμου της Ανεξαρτησίας” (έτσι λένε οι Τούρκοι την εκστρατεία του Κεμάλ Ατατούρκ κατά των Ελλήνων της Τουρκίας) και πως δεν ήθελε να στραφεί κατά του ελληνικού έθνους ή κάποιας θρησκείας. Και στο τέλος ζήτησε συγγνώμη γιατί, όπως είπε, παρεξηγήθηκαν τα λόγια του.

Πηγή: ΑΝΤ1

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε