Πολιτική

Qatar Gate: Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ στα «χαρακώματα», με φόντο την εμπλοκή της Εύας Καϊλή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στο «Qatar Gate» και τη σύλληψη της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και πρώην πλέον μέλους του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ

Το σκάνδαλο διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ που «αμαυρώνει» την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο επιχειρεί να «χρεώσει» την Εύα Καϊλη στη ΝΔ, στη σκιά της φημολογίας ότι είχε «κλειδώσει» συμμετοχή της στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο.

«Δεν υπήρχε η οποιαδήποτε σχέση, σύμπλευση. Η κυρία Καϊλή είναι μέλος μιας ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, που είναι αντίπαλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ.

Συζητάμε για ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ελέγχεται για χρηματισμό από το Κατάρ» αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις Ανδρουλάκη αλλά και το «κατηγορώ» του ότι η Εύα Καϊλή «έκανε παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ».

«Εγώ δεν λέω ότι φταίει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, ούτε λέω ότι είναι ένοχοι όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Λέω, όμως, ότι από αυτό το σημείο, που πιάνεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να χρηματίζεται, μέχρι το σημείο  να προσπαθούμε να πούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, είναι για γέλια και για κλάματα.

Και ο κ. Ανδρουλάκης για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό, να διαγράφει από τα social media αναρτήσεις του, αυτά δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά» κατέληξε στην ανακοίνωση του ο Γιάννης Οικονόμου, καυτηριάζοντας την κίνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. να  κατεβάσει παλαιότερη ανάρτηση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή για την εκλογή της στη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Αιχμές για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα με σκωπτική διάθεση παρακολούθησε η κυβέρνηση τις αιτιάσεις Ανδρουλάκη χτες, από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, ότι… κάποιοι,«επιχειρούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθηση μου με την υπόθεση της Εύας Καϊλή», δείχνοντας προς τη Ν.Δ.

Στελέχη της «γαλάζιας» παράταξη απέφυγαν να απαντήσουν δημόσια, ωστόσο υπενθύμιζαν με νόημα ότι στην Ευρώπη εδώ και καιρό γίνονται έρευνες για το ενδεχόμενο εμπλοκής μελών της ομάδας των Σοσιαλιστών σε υποθέσεις με… άρωμα διαφθοράς.

Άφηναν σαφή ερωτηματικά για το περιεχόμενο της δήλωσης Ανδρουλάκη αλλά πέραν αυτού, δεν κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Παραίτηση Αβραμόπουλου από ΜΚΟ του φερόμενου «εγκεφάλου» του «Qatar Gate»

Ταυτόχρονα παράγοντες της Ν.Δ., που με προφανή ανησυχία βλέπουν προσπάθειες να χρεωθεί η παράταξη ενδεχομένως κάποια σκιά αυτής της υπόθεσης, χαιρέτισαν την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από την Μ.Κ.Ο. «Fight Impunity» του Ιταλού Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, στην οποία μάλιστα είχε την ιδιότητα του επίτιμου μέλους. Ο κ. Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, ιδρυτής της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο., παρουσιάζεται από Βελγικά ΜΜΕ ως «εγκέφαλος του κυκλώματος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες