Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Έβαλαν τα χακί για νέο πραξικόπημα

ΣΥΡΙΖΑ: Έβαλαν τα χακί για νέο πραξικόπημα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση να κηρύξει επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και επίταξη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει στόχο «να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα».

«Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μετά την απόφαση για επιστράτευση στο ΜΕΤΡΟ – “Ταμπουρωνόμαστε και σας περιμένουμε”, απάντησαν οι συνδικαλιστές

Το παρασκήνιο της απόφασης για επίταξη – Διαφώνησε αλλά δεν έθεσε βέτο η ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ: Ακραία επιλογή η επίταξη

ΚΚΕ: Ωμός αυταρχισμός η επίταξη!

Τι είναι το μέτρο της επίταξης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε