Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σαμαράς: Σε κρίσιμη καμπή για τη χώρα η ΔΕΘ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΕ

Στην ευαίσθητη πολιτική και οικονομική συγκυρία αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, παρουσία πολλών Υπουργών εν όψει ΔΕΘ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της Βορείου Ελλάδος.

“Πηγαίνω στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.
Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.
Φέτος η έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα”, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει νέα σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου εν όψει της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία το διήμερο 4 – 5 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Σαμαράς είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και εν γένει της Βορείου Ελλάδος, ενώ στις σχετικές ερωτήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη για το πότε η κυβέρνηση θα μπορέσει να ενισχύσει αποφασιστικά τη ρευστότητα, ο πρωθυπουργός φέρεται να τους παρουσίασε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που συνδέεται άμεσα με την έκβαση των stress tests των ελληνικών τραπεζών.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν, εξάλλου, ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου αλλά και οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, στον απόηχο των σχετικών προτάσεων Σαμαρά κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, μάλιστα, η Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου ότι σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στον ελληνικό τουρισμό είναι μικρές τονίζοντας πως ο ελληνικός τουρισμός είναι θωρακισμένος, διευκρινίζοντας, πάντως, πως η κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το όλο θέμα.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή τόνισε, εξάλλου, πως για πρώτη φορά όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης ομονοούν στην προοπτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΘ, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως όσο χρονίζει η συγκεκριμένη υπόθεση άπαντες καταγράφουν απώλειες. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί, Σταμάτης, Καρασμάνης, Ορφανός, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννη και Βούλτεψη.

Στις 6 το απόγευμα, ο Αντώνης Σαμαράς προεδρεύει νέας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κυρίων Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, με θέμα την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, στον απόηχο των μείζονων κρίσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη, Χαρδούβελης και Δένδιας στις 5-6/9

Θεσσαλονίκη: Η 79η Διεθνής ‘Εκθεση φέρνει… εκπτώσεις

Η Ελλάδα θέλει να ξεφορτωθεί την Τρόικα στο Παρίσι

Ούτε να ακούει για μειώσεις φόρων η τρόικα – Ξεκινάει η “μάχη” στο Παρίσι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε