Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαμαράς – Τσίπρας: Κοινοί πονοκέφαλοι και “μέτρα”

Σαμαράς – Τσίπρας: Κοινοί πονοκέφαλοι και “μέτρα”

Τελικά ποιος υπέστη τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή ενδεχομένως και πολιτική ζημιά από τις περιπτώσεις Λιάπη και του πόθεν έσχες του Τσουκαλά και άλλων κοινοβουλευτικών στελεχών; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το σκορ των αρνητικών εντυπώσεων είναι μάλλον 50-50. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι οι αρχηγοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επέδειξαν ανακλαστικά και αντέδρασαν άμεσα με τη λήψη “μέτρων” προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα των ιδίων, των κομμάτων τους και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ειδικότερα

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, όπως πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωση, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ., θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Από τη άλλη πλευρά ο πρόεδρoς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δρομολογεί “κομματικό χαράτσι” σε όσα στελέχη-βουλευτές έχουν υψηλά εισοδήματα ή εμφανίζουν μεγάλη περιουσία. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν το 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα και το ποσοστό αυτό διανέμεται κατά 20% για το κομματικό ταμείο και την κάλυψη των αναγκών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά 20% για δράσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Τώρα με αφορμή τις περιπτώσεις Τσουκαλά, Σταθάκη, Τσακαλώτου κ.α. η Κουμουνδούρου προωθεί για τους “πλούσιους βουλευτές” ένα επιπλέον χαράτσι της τάξης του 20%, γεγονός που σημαίνει ότι από τα περίπου 6.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης τους το 60% θα πηγαίνει στο ταμείο του κόμματος και για κοινωνικές δράσεις!

Φαίνεται τελικά ότι η κρίση και η κοινωνική αδικία που υπάρχει τους ανάγκασε τους δύο “μονομάχους” να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τη εικόνα τους αλλά και την εικόνα των κομμάτων τους. Ταυτόχρονα όμως οι περιπτώσεις που “έσκασαν” σαν επικοινωνιακές βόμβες έδωσαν την ευκαιρία στους δύο αρχηγούς να επιβάλλουν τη κυριαρχία τους ακόμη περiσσότερο στο εσωκoμματικό γίγνεσθαι των κομμάτων τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε