Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε “άγονη γραμμή” η Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε πλεύση “άγονης” γραμμής… φαίνεται να έχει περιπέσει η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον πρώην υπουργός Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίσθηκε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2001 – 2004.

Η προκαταρκτική επιτροπή στη συνεδρίασή της ασχολήθηκε με τις τρείς καταδικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο Αθηνών για ανειλικρινές πόθεν έσχες, καθώς είχε διαπιστωθεί πως δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία που διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του.

Ένας λογαριασμός όμως, που δεν φαίνεται να μπορεί να συνδεθεί με την παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίσθηκε καθώς είχε ανοιχτεί ένα χρόνο περίπου πριν πάει ο ίδιος στο Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις δε που έχει δώσει ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο τραπεζικός αυτός λογαριασμός ανήκει στη σύζυγό του και η κατάθεση αυτή, είχε γίνει από τον πρώην σύζυγό της.

Η προκαταρκτική επιτροπή αξιολόγησε τις τρείς αυτές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2015 και 2016 και αποφάσισε να ζητήθεί από τον Άρειο Πάγο να αποσταλλούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, δεν έχει αποσταλεί και αφορά τις έρευνες που κάνει η Δικαιοσύνη, καθώς το αδίκημα του “ξεπλύματος χρήματος” είναι διαρκές και δεν προσκρούει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών ή χρειάζεται “άδεια” από την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή φαίνεται να συμφώνησε να αναμένει από τη Δικαιοσύνη να “δει” εάν προκύψει οποιοδήποτε νέο στοιχείο από την Ελβετία σχετικά με τους λογαριασμούς του πρώην υπουργού, από την έρευνα που κάνουν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς καθώς έτσι και αλλιώς η ημερομηνία που έχει λάβει η προκαταρκτική επιτροπή για να υποβάλει το πόρισμά της στην Ολομέλεια είναι μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε