Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Στα άκρα! ΣΥΡΙΖΑ κατά αγροτών για τις επιθέσεις με… φωνές και κοπριές: “Απομονώστε τους ακραίους!”

Φωτογραφία: vimatisko.gr
Φωτογραφία: vimatisko.gr

 – Νέα ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και αγροτών που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό
– Σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου μετά από τα περιστατικά σε Πέλλα, Φλώρινα και Σπάρτη
– “Οι εισβολές σε γραφεία κομμάτων, οι τραμπουκισμοί και η στοχοποίηση δεν βοηθούν” τονίζεται
– Στην ανακοίνωση γίνεται ξανά λόγος για ακραίους κύκλους και ζητείται η απομόνωσή τους
– Σε… κλοιό στην Κω ο Ηλίας Καματερός: Παραιτήσου του φωνάζουν κάτοικοι που αντιδρούν στα hot spots
– Το βράδυ του Σαββάτου αγρότες εισέβαλαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αμύνταιο
– Στην Πέλλα άφησαν κοπριά στο γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στη Σπάρτη είχαν φραστικό επεισόδιο με τον Σταύρο Αραχωβίτη!
ΔΕΙΤΕ VIDEO

Μπορεί κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν στο πλευρό των αγροτών αλλά πλέον τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Και να έχουν αλλάξει προς το… χειρότερο, αν κρίνει κανείς από τις τελευταίες φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Μια ανακοίνωση σκληρή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στη γραμμή πως ανάμεσα στους αγρότες που προπηλακίζουν βουλευτές (όπως ο Σταύρος Αραχωβίτης) ή εισβάλλουν σε κομματικές εκδηλώσεις ή πετούν… κοπριές και αυγά σε γραφεία βουλευτών υπάρχουν ακραία στοιχεία, δείχνοντας προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως οι εισβολές σε γραφεία κομμάτων, οι βανδαλισμοί και η βίαιη διακοπή εκδηλώσεων δεν εξυπηρετούν ούτε τα αιτήματα των αγροτών και πως το «κλίμα έντασης και οι τραμπουκισμοί, η στοχοποίηση από ακραίους κύκλους, είναι αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα». Και καλούν τους αγρότες να απομονώσουν τις ακραίες φωνές για να γίνει διάλογος.

«Οι εισβολές σε γραφεία κομμάτων, οι βανδαλισμοί και η βίαιη διακοπή εκδηλώσεων δεν εξυπηρετούν ούτε τα αιτήματα των αγροτών, ούτε καμιάς άλλης κοινωνικής κατηγορίας. Το κλίμα έντασης και οι τραμπουκισμοί, η στοχοποίηση πολιτικών φορέων και προσώπων από ακραίους κύκλους, είναι αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα, καταδικαστέα από όλους. Είναι αναγκαίο να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και να επικρατήσει ο διάλογος», είναι η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία έρχεται την ώρα που συνεδριάζουν οι αγρότες στη Νίκαια για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για… “απόβαση” τρακτέρ στο Σύνταγμα, ενώ στα Τέμπη ο δρόμος θα κλείσει από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (07.02.2016) και για 24 ώρες!

Εισβολές, φωνές και… κοπριές

Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα τελευταία περιστατικά αντιδράσεων από αγρότες αλλά και από κατοίκους της Κω που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στο νησί. Στόχος βουλευτές, όπως ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Ηλίας Καματερός, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κω, όπου συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων για τη δημιουργία κέντρου καταγραφής προσφύγων και μεταναστών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός “εγκλωβίστηκε” σε… καφετέρια. Συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν έξω από το καφέ όπου βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φωνάζουν “παραιτήσου, παραιτήσου”.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

Το πρωί του Σαββάτου, ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, αντιλαμβανόμενοι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη και συναντάται με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, έφυγαν από το μπλόκο και πήγαν και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας την συνάντηση.

Εκεί οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στο βουλευτή επισημαίνοντάς του πως ήταν μαζί τους κι άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή.«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

Ξαφνική επίσκεψη των αγροτικών συλλόγων Δήμου Ευρωτα και Αν.Μάνης στα γραφεία του Συριζα στην Σπάρτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Posted by Τακης Καρτσιδημας on Saturday, 6 February 2016

Στην Πέλλα, το πρωί του Σαββάτου επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι πήγαν με… άγριες διαθέσεις στο γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Ιωάννη Σηφάκη. Ο βουλευτής απουσίαζε από το γραφείο του με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να τοιχοκολλήσουν το ψήφισμα και να αφήσουν και μερικά “αναμνηστικά” δώρα στην πόρτα του γραφείου. Άφησαν… κοπριά, ακτινίδια, αυγά και άλλα αγροτικά προϊόντα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το βράδυ του Σαββάτου, σε αίθουσα στο Αμύνταιο της Φλώρινας, όπου διεξαγόταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ εισέβαλαν αγρότες, αποδοκίμασαν έντονα τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονταν στο χώρο με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε