Πολιτική

Στουρνάρας:”Το πακέτο έχει κλείσει – Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ” – Βενιζέλος – Κουβέλης ψάχνουν πως θα χρυσώσουν το χάπι!

- Βενιζέλος: "Θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές"
- Κουβέλης: Όλα είναι ανοικτά - Θα γίνει νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
- Δεν έκλεισε το θέμα των ειδικών μισθολογίων
- Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη - Θα γίνει και νεα

Την εντύπωση ότι οι κύριοι Κουβέλης και Στουρνάρας ήταν σε δυο διαφορετικές συσκέψεις και όχι στην ίδια έδωσαν οι δυο πολιτικοί οι οποίοι βγήκαν με διαφορά λίγων λεπτών από το Μέγαρο Μαξίμου. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωσε ότι μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες θα επεξεργαστούν τα επιτελεία των τριών κομμάτων.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Το πακέτο κλείδωσε

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί και μένουν ένα ή δυο ελάσσονα ζητήματα ανοικτά. “Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις. Το πακέτο έχει κλείσει. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως”, είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε για τα ειδικά μισθολόγια, είπε: “Τα συζητάμε ακόμα”, ενώ έβγαλε και είδηση λέγοντας ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.
βασικό αντικειμενο μας ήταν να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα για να εμφανιστουμε ενωπιον του εληνικου λαου και ναπουμε οτι υπαρχει συμφωνημενο σχεδιο που μας βγαζει απο το τουνελ δηλαδη να μπει τελος στην καταστροφική συζητηση

Βενιζέλος: Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα
– Κουβέλης: Δεν έχει κλείσει τίποτα

Πιο γενικόλογος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι το ζητούμενο είναι να δώσουμε αισιοδοξία και προοπτική στον ελληνικό λαό. Αυτό, είπε, θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για να αποκτήσουν νόημα τα “περιβόητα” μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές, αλλά πρέπει να αισθανθεί ο λαός ότι πιάνουν τόπο.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στα σενάρια που ακούγονται και πρόσθεσε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα γιατί χρειάζονται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων.

Ωστόσο, νωρίτερα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για τα 11,5 δισ. “Γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος.Πρέπει να προστατευθούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, είτε αφορούν μισθούς, είτε συντάξεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Λέμε όχι στις οριζόντιες περικοπές, λέμε όχι σε άλλο μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.”

Πρόσθεσε ότι συενχίζεται η προσπάθεια για τα ειδικά μισθολόγια και θα υπάρξει και νεα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Όταν ρωτήθηκε για τις συντάξεις του ΟΓΑ, είπε ότι δεν πρέπει και ΔΕΝ θα περικοπούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη

Νέα μείωση για 800.000 συνταξιούχους – Τσεκούρι και στα εφάπαξ

Κατέληξαν στο “μαχαίρι” στα ειδικά μισθολόγια με κλιμακωτές περικοπές – Ειδική μέριμνα για τους μάχιμους ένστολους

Έρχεται νωρίτερα το φορολογικό νομοσχέδιο – Προς κατάργηση οι φοροαπαλλαγές με συνέπεια οι πολίτες να χάνουν ένα μισθό ανά έτος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης