Πολιτική

ΤΑΙΠΕΔ: Μια χαρά το γήπεδο γκολφ δίπλα σε αγροτικές φυλακές

Ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ έχει κριθεί η έκταση που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη και Γιάννη Πανούση, αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη έκταση προς αξιοποίηση έχει επιλεγεί από εξειδικευμένο διεθνή σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου golf. Η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου golf στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία».

Ως προς το ζήτημα της συνύπαρξης ενός γηπέδου γκολφ με τις αγροτικές φυλακές και το αν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του σωφρονιστικού ιδρύματος, το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει πως «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι δύο αυτές χρήσεις μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν».

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον ενημερώνει ότι η αρχική περιβαλλοντική θεώρηση του θέματος έδειξε ότι η χρήση του γκολφ, εφόσον σχεδιάζεται με τις σύγχρονες οικολογικές προδιαγραφές, είναι λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον από ότι οποιαδήποτε αγροτική χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σπεύδει να δεσμευτεί το ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου, θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, προκειμένου η όποια ανάπτυξη, όχι μόνο να μην επιφέρει κάποια δυσχέρεια στη λειτουργία των φυλακών, αλλά αντίθετα να συμβάλει στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία αυτών.

Το Ταμείο διευκρινίζει ότι το δημόσιο ακίνητο που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ είναι επιφάνειας 915 στρεμμάτων και αποτελεί τμήμα έκτασης που τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης με χρήση από τις αγροτικές φυλακές.

Μετά τη μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, η ενιαία έκταση που παραμένει στη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει συνολική επιφάνεια 1.910 στρέμματα, ήτοι 15 στρέμματα ανά κρατούμενο. Το δε μέγεθος της διαθέσιμης αυτής έκτασης διασφαλίζει και τον αγροτικό χαρακτήρα των φυλακών και την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει έξωση σε Καταδρομείς της Ρόδου! Παίρνει το στρατόπεδό τους!

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει στρατόπεδα και η κυβέρνηση… δεν έχει ιδέα

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλητήριο και στο ΣΕΦ

Τι απαντά η Lamda Development για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221