Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θα στηρίξει ο Σαμαράς τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θα βρίσκεται στη Βουλή την Τετάρτη; Και εάν βρίσκεται θα μιλήσει; Και αν μιλήσει πόσο θα υποστηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Ο λόγος για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φέρεται να προβληματίζεται έντονα για το κατά πόσο πρέπει να εμπλακεί στη σφοδρή όπως αναμένεται αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία με βάση το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί τον κ. Βενιζέλο και όχι μόνο.

Οι ενδοιασμοί του Μεγάρου Μαξίμου είναι πολλοί, καθώς είναι νωπές οι θέσεις και οι απόψεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ κατά το πρόσφατο παρελθόν για τις ευθύνες Βενιζέλου στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και για το εκρηκτικό κλίμα που θα υπάρξει στην Ολομέλεια και το οποίο θα δημιουργήσει μια κάκιστη εικόνα που θα επηρεάσει την κυβέρνηση γενικότερα.

Ο κοινοβουλευτικός χειρισμός του θέματος πάντως είχε συζητηθεί πρόσφατα σε συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία ο πρωθυπουργός παρείχε εκ των προτέρων σύμφωνα με πληροφορίες πλήρη κάλυψη και την διαβεβαίωση ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν συντεταγμένα στις ομιλίες τους και στην κρίσιμη ψηφοφορία, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις με τη έννοια ότι ο κ. Σαμαράς και η ΚΟ της ΝΔ δεν πρέπει να δώσουν την εικόνα εν δυνάμει….“πολιτικού συνενόχου”.

Ως εκ τούτου ο κ. Βενιζέλος θα σηκώσει ουσιαστικά μόνος του το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα και η ΚΟ της ΝΔ απλώς θα παρίσταται και στηρίξει τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις στη ψηφοφορία.

Εν πάση περιπτώσει….Τετάρτη κοντή γιορτή για μια ακόμη κρίσιμη μάχη για την κοινοβολευτική πλειοψηφία που θα κρίνει και πάλι τη συνοχή της, με φόντο τις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς

Διαβάστε επίσης:
Ε ρε και να μουνα Τσουκαλάς!

Ξεμάλλιασμα για τη «μαύρη» τρύπα του ΟΚΑΝΑ

«Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο»

Τσίπρας: Ο Σαμαράς συναποφασίζει με δευτεροκλασάτους τροϊκανούς (VIDEO)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε