Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θέλει Τσατάνη και Ντογιάκο στην Επιτροπή Θεσμών η ΝΔ

Θέλει Τσατάνη και Ντογιάκο στην Επιτροπή Θεσμών η ΝΔ

Με… διαφωνίες ξεκίνησε η ακρόαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα θέματα των παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη μετά από αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να κληθούν τόσο η Γεωργία Τσατάνη όσο και ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η ακρόαση των δύο υπουργών, που διεξάγεται στην σκιά και της προχθεσινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σήμερα καθώς υπάρχει και χρονικός περιορισμός μέχρι τις 2 το μεσημέρι και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και προγραμματισμός νέας συνεδρίασης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ζήτησε μετά τις πρώτες τοποθετήσεις των δύο υπουργών να μην γίνουν κύκλοι υποβολής ερωτήσεων από τους βουλευτές και μετά οι υπουργοί να απαντούν συνολικά επί όλων των ερωτημάτων του κύκλου, αλλά να ακολουθηθεί η μέθοδος των ερωτο-απαντήσεων μεταξύ βουλευτού και αρμόδιου υπουργού. Κάτι που από ότι φαίνεται δεν γίνεται αποδεκτό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν κύκλους ερωτήσεων και μετά απαντήσεις για να μην λάβει η ακρόαση χαρακτήρα «ανάκρισης».

Ο Μάκης Βορίδης, επίσης, είπε πως θα πρέπει εκτός της ακρόασης των κυρίων Ν. Παρασκευόπουλου και Δ. Παπαγγελόπουλου να κληθούν στην Επιτροπή προσεχώς για ακρόαση και οι εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Για την ανάγκη ίσως κλήτευσης και άλλων προσώπων επιφυλάχθηκαν και τα άλλα κόμματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε