Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεωρούν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση αλλά 6,4% την ψηφίζει!

Θεωρούν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση αλλά 6,4% την ψηφίζει!

Η πτώση της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις είναι δεδομένη. Αλλά ακόμη και μετά τις συλλήψεις τις ηγεσίας της και τις αποκαλύψεις, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που θα της εμπιστευόταν την ψήφο του.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ανθρώπων από τη 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Γιάννη Λαγού, Ηλία του Παναγιώταρου, του Χρήστου Παππά και των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής αλλά μόλις κατά 0,3%, από το 6,7% στο 6,4%. Τον Ιούνιο, το ποσοστό της ήταν στο 10,8%.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων, απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.

Το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια. Σε σχετικό ερώτημα για τη διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος της ΧΑ, το 64% θεωρεί σωστή την απόφαση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ διαφωνεί το 24%.

Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στο 21,9 %.

Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που, από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2%, ενώ οριακή πτώση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες από το 5,4% στο 5%.

Το 63% δε θέλει εκλογές, ενώ το 30% απαντά θετικά στο ερώτημα

Πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 %. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%. Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%

Με αναγωγή επί των εγκύρων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τους αναλυτές της ALCO, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ 25,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 5,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.

Σε ό,τι αφορά στον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει πως εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζει η κατάθεση της κοπέλας του Π. Φύσσα – “Παρακαλούσα την αστυνομία να μας βοηθήσει”

Εσώρουχα και μια… σφαίρα από τη Ζαρούλια στον Μιχαλολιάκο

Νέοι μάρτυρες εμπλέκουν άλλους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Βόμβα» Τσίπρα: Η ΕΥΠ μας παρακολουθεί! – «Το τηλέφωνό μου και των βουλευτών μας, παρακολουθούνται» είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη στολή των SS και ναζιστικό χαιρετισμό ο Χρήστος Παππάς – Ο όρκος στον Χίτλερ – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στη φυλακή ο 37χρονος που φώναξε τα τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι

Καρατζαφέρης: Και σκάλες στο Μαξίμου καθαρίζω…

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

Ελεύθεροι με όρους η σύζυγος Ρουπακιά κι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με Γερμανούς νεοναζί! – Το ακροδεξιό «τέρας» τρώει την Ευρώπη – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

Γλέζος: Εκτελεστές στο Δίστομο τα Waffen SS του Παππά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε