Πολιτική

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τη φημολογία που υπάρχει δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να του ζητήσει να τον συνοδεύσει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η είδηση ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση την Τρίτη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει όργιο φημών για το ποιά θα είναι τα θέματα που θα θέσει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Σαμαρά και φυσικά ποιές θα είναι οι απαντήσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν πως δεν είναι απίθανο ο πρωθυπουργός να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες την Κυριακή στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής, προκειμένου να αποτελέσει αυτό το γεγονός μοχλό πίεσης στους ευρωπαίους, αλλά φυσικά και να πέρασει το μήνυμα της ενότητας στο εσωτερικό της χώρας.

Πολλοί υπουργοί μην γνωρίζοντας τις προθέσεις του πρωθυπουργού φέρονται να δήλωσαν πως πρέπει επιτέλους να μάθουν οι βουλευτές με ποιό πλαίσιο πάμε την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση πως δεν διεκδικούμε τίποτα και περιμένουμε τις αποφάσεις απέξω. Στους υπουργούς αυτούς είναι ο κ. Ρέππας, ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Σκανδαλίδης και η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Αντίθετα το σενάριο της συγκυβέρνησης θεωρείται απίθανο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είναι αρνητική, καθώς όπως έχει υπογραμμίσει πολλάκις “δεν μπορεί να συγκυβερνήσει σε ένα λάθος”.

Σίγουρα πάντως, όπως και σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις τους, ο κ. Σαμαράς θα ακούσει από τον πρωθυπουργό τη στάση που προτίθεται να κρατήσει για τη χώρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται όπως αφήνει να διαρρεύσει η Νέα Δημοκρατία να τεθούν και θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Παπανδρέου ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς – Βλέπει Σαμαρά αύριο στις 19:00

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης