Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες – “Στόλισε” την τρόικα

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες – “Στόλισε” την τρόικα

Κατά του ενδεχόμενου επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) που επικαλείται κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν επιπλέον λιτότητα, ενώ συζητήθηκε ακόμη η έναρξη της συζήτησης για περισσότερη διεθνή βοήθεια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, μίλησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και με τον επίτροπο για τη Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν.

Μιλώντας νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ξεκαθάρισε πως δεν επιδιώκουμε χάρες σε μία πολιτική διαπραγμάτευση, “θέλουμε οικονομική διαπραγμάτευση με ευφυείς εταίρους, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις”, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της τρόικας. 

Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στις τεράστιες, οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού και στις επιτευχθείσες προόδους, για να ζητήσει αντίστοιχη αντιμετώπιση από την τρόικα και, κυρίως, να μην προβάλλονται αδικαιολόγητες προκλήσεις προς την αντοχή της ελληνικής κοινωνίας και δημοκρατίας.

Σύμμαχο στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε ο κ. Βενιζέλος και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. 

Ο κ. Σβόμποντα κάλεσε όλους -της τρόικας περιλαμβανομένης- να αναγνωρίσουν «το τεράστιο έργο που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα, στα διοικητικά θέματα για παράδειγμα. Φυσικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει όλες αυτές τις αλλαγές σε μερικές μέρες ή μερικούς μήνες, ακόμη και σε μερικά χρόνια.

Έχει γίνει ένα τεράστιο έργο, το οποίο δεν αναγνωρίζεται πάντα. Θέλω, επίσης, να απευθύνω έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς το Συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα, όπως η τρόικα, να αναγνωρίσουν τα όσα έχουν γίνει, και όχι να ζητούν πράγματα, τα οποία είναι απαράδεκτα, διότι θα τορπιλίσουν τη στήριξη του λαού προς την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαφώνησε με τον Στουρνάρα – Ακατάλληλος ο Πελεγρίνης για Πρύτανης!

Επίθεση Βενιζέλου στην τρόικα: Δεν θέλουμε χάρες! Αναγνωρίστε τις θυσίες μας!

Κομισιόν για πλειστηριασμούς: Στην Ελλάδα κάνετε κατάχρηση της προστασίας της Α’ κατοικίας!

ΣΥΡΙΖΑ: Εχετε θράσος να μιλάτε για κόκκινες γραμμές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε