Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Της …Ζωής πάλι στη Βουλή για το αντιρατσιστικό! – “Βοήθεια, ένα γιατρό πνίγομαι” φώναζε ειρωνικά ο Γιακουμάτος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ένταση ανάμεσα σε κυβερνητικούς βουλευτές και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνω- κάτω την επιτροπή Δικαιοσύνης της βουλής που επεξεργάζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο λόγος; Όταν η ίδια πρότεινε να κληθεί μεταξύ άλλων και ο σύλλογος ομοφυλοφίλων, κάποιοι κάτι ψιθύρισαν και τότε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για Νέο-Δημοκράτες ρατσιστές. «Κάποιοι εδώ εμφορούνται ακραίες ρατσιστικές ιδέες, ζητώ να σταματήσει η οχλαγωγία των Νέο-Δημοκρατών ρατσιστών», είπε και από τα ορεινά της αίθουσας της Γερουσίας ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ακούστηκε να φωνάζει: «Βοήθεια, ένα γιατρό πνίγομαι»!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε και τις δηλώσεις του Θανάση Νταβλούρου ότι «τα σύνορα μας θυμίζουν ελβετικό τυρί», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ. «Μαθήματα δημοκρατίας από εσάς, όχι», της είπε ορθά – κοφτά!..

«Ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Αυτή επέβαλε να μην συζητηθούν οι προτάσεις νόμου», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρδιβάκης.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την απόφαση πλαίσιο του 2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έντονες διαφωνίες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και επί της διαδικασίας τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των φορέων που θα κληθούν όσο και στο χρόνο ακρόασής τους.

Τελικά προτάθηκαν επτά φορείς από την πλειοψηφία και πέντε από την μειοψηφία οι οποίοι θα κληθούν αύριο στην Επιτροπή στις 6:30 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις πιο επεισοδιακές ψηφοφορίες στην ιστορία της Βουλής – Φωνές, καυγάδες, αποχωρήσεις και ειρωνείες!

Μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ η Τζάκρη – Καταψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε