Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Το «μαζέψτε τους» του Στουρνάρα και τα οργισμένα sms στον Μορς

Το «μαζέψτε τους» του Στουρνάρα και τα οργισμένα sms στον Μορς

Οι ήξεις αφήξεις των μελών της τρόικας ενόχλησαν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα που αντάλλαξε πολλά sms το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με τον Ματίας Μορς.

Για στιγμές έντασης που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μιλά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς. Και αυτό μέχρι να επιβεβαιωθεί πως οι απεσταλμένοι των δανειστών, θα επιστρέψουν στην Αθήνα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ραντεβού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τροϊκανούς είχαν «κλειστεί» μέσω τηλεδιάσκεψης από την Τετάρτη, όπως τον εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά προκάλεσαν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις των εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν την Πέμπτη και την Παρασκευή, που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γυρίσει η τρόικα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε με έντονο ύφος από τις Βρυξέλλες να «μαζέψουν» τους εκπροσώπους τους και να δοθεί τέλος σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορμή για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν ήταν τα στοιχεία σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, τα οποία το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευθεί να στείλει στις Βρυξέλλες έως την Παρασκευή το βράδυ.

Το χρονικό

Από την Τετάρτη το βράδυ κιόλας, κάποιοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης άρχισαν να διακινούν πληροφορίες περί πιθανής αναβολής της επιστροφής της τρόικας, ενώ την Πέμπτη τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι παγώνει η επιστροφή.

Τις πληροφορίες διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών μιλώντας για «ανοησίες», διαβεβαιώνοντας ότι η τρόικα επιστρέφει τη Δευτέρα και πως έχει κλεισμένα ραντεβού την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο αργότερα, όμως, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν έριξε λάδι στη φωτιά δηλώνοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει, «μόλις λάβουν τις πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες».
Ανάλογες δηλώσεις έκανε, συνεχίζοντας το σίριαλ, την Παρασκευή το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Σαντάλ Χιουζ. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Σταματήστε τις δηλώσεις αυτές», φέρεται να διαμήνυσε στις Βρυξέλλες έπειτα από μπαράζ SMS που αντάλλαξε με τον Ματίας Μορς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Κομισιόν συνέχιζε να μιλά για τα στοιχεία που περίμενε, το ΔΝΤ επιβεβαίωνε την επίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι… σκληροί της τρόικας και τα πέντε αγκάθια – ΔΕΚΟ, απολύσεις και “λουκέτο” σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ

Τσίπρας: «Εγώ στο Τέξας θα πάω!»

Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Τράπεζες μπλοκάρουν το ακατάσχετο των καταθέσεων

Η τρόικα (ξανά)έρχεται… – Τα πέντε «αγκάθια»

Στουρνάρας: Ανεβήκαμε στο Κιλιμάτζαρο, μην πέσουμε 100 μέτρα πριν την κορυφή

Τα “αγκάθια” στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν από Τρίτη

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων – “Όχι” από την τρόικα για τα ΕΑΣ

Ο Κ. Σημίτης “καρφώνει” την κυβέρνηση για την κόντρα της με την τρόικα

Έρχεται η τρόικα τελικά μετά από τις “πληροφορίες” της κυβέρνησης

Σουλτς: Δεν αρκεί πια μια συγγνώμη – Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη για το δράμα της Ελλάδας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε