Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές

Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών και το αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον Αντώνη Σαμαρά να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές στη χώρα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις ευρωεκλογές στην εκτίμηση πως «ο λαός γνωρίζει πως αν επιδοκιμάσει την πολιτική της συγκυβέρνησης, τότε η πολιτική αυτή θα ενισχυθεί και θα μονιμοποιηθεί. Γι’ αυτό «θα υποστηρίξει μια νέα πολιτική προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας και των πολιτών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Για το χρέος: «η διαγραφή είναι απαραίτητη. Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αυτοκαταργηθεί. «Πως νομιμοποιείται πολιτικά η συνέχιση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση;»; λέει και κατηγορεί τα δυο κόμματα πως «αλλάζουν ονόματα και ψάχνουν για ψευδώνυμα μόνο όσοι θέλουν να μας εξαπατήσουν για την πραγματική τους ταυτότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, δεν κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο εθνικής συναίνεσης αλλά «μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές και με αλλαγή ηγεσίας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». «Με ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε», λέει και εκτιμά ότι «η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα σε σε πρόσωπα ή δυνάμεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που «σήμερα δεν πρωταγωνιστούν αλλά ασφυκτιούν», να «χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους ώστε να μπορέσουν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας».

Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως υψηλού ρίσκου, είπε πως δεν πρόκειται για μια πρόταση ρήξης με την ΕΕ αλλά με την πολιτική που ακολουθείται. «Η στάση μας είναι φιλοευρωπαϊκή», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2014: Τρεις πρώην πρωθυπουργοί εν αναμονή – Περιμένουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στη γωνία

Εκλογές 2014: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν φτάσετε μπροστά στην κάλπη

Περιφερειακές εκλογές 2014: Τα ζευγάρια του α’ γύρου και οι προβλέψεις για τον δεύτερο – Οι εκτιμήσεις και η στρατηγική των κομμάτων

Το πρώτο μπάνιο του Κώστα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο… “Μαύρος Κύκνος”

Εκλογές στο Newsit – Λεπτό προς λεπτό, ενημέρωση για όλους του Δήμους και όλες τις Περιφέρειες

Βενιζέλος: Όλα και πριν και μετά τις Κάννες ήταν αποφάσεις Παπανδρέου

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε