Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόμβες Λεβέντη για τις τηλεοπτικές άδειες: Η 4η είναι ενός τούρκου – Πήγε ο Τσίπρας στην Τουρκία και συμφωνήθηκαν πράγματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λεβέντης εννοούσε τον 46χρονο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λεβέντης εννοούσε τον 46χρονο, Acun Ilıcalı, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού "TV 8"

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Λεβέντης είπε: «Υπάρχουν κανάλια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που λειτουργούν 26 χρόνια, έχουνε μια ιστορία, εγώ τα έχω καταγγείλει στο παρελθόν ως διαπλεκόμενα γιατί δεν τηρούσαν τον πλουραλισμό».

Στο ερώτημα: «Είχατε πει ότι όλοι αυτοί με κλεμμένα λεφτά έφτιαξαν τα κανάλια», είπε ο κ. Λεβέντης: «Ναι, με λεφτά από το χρηματιστήριο δηλαδή, με βρομοδουλειές του 1999. Αυτά ισχύουν όταν όμως λέει ο Παππάς ότι θα δώσω 4 άδειες και πληροφορούμαι εγώ ότι η μια είναι του Βαρδινογιάννη, η άλλη είναι του Κυριακού, η τρίτη είναι της Αγγελοπούλου και η τέταρτη ενός τούρκου…» Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λεβέντης εννοούσε τον 46χρονο, Acun Ilıcalı, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού “TV 8”.

Όταν του ζητήθηκε να πει πως το πληροφορήθηκε αυτό είπε: «Είναι σοβαρό. Μα πήγε στην Τουρκία ο Τσίπρας και συμφωνήθηκαν ορισμένα πράγματα. «Η Ιερουσαλήμ γνωρίζει»… είναι σοβαρότατη η καταγγελία και συγκεκριμένη. Κατόπιν αυτού θα κλείσουν κανάλια όπως ο Alpha, το Star, το ΣΚΑΙ, το Μακεδονία θα κλείσουν όλα τα κανάλια αυτά και θα κλείσουν με ποια λογική; Όποιος δώσει τα 8 εκατομμύρια. Αυτά είναι η εγγύηση, ο κουμπαράς που θα κάθεται μέσα ως κεφάλαιο, σύμφωνα με τον κ. Παππά, για να πάρει άδεια. Με τέτοιο πράγμα εσείς θα ψηφίζατε; Θέλουν να κάνουν την συγκρότηση του ΕΣΡ έτσι ώστε μετά σαν «μακελάρηδες» να κόψουν τα κανάλια».

Και επέμεινε: «Θα δείτε όμως ότι θα τα πάρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που σας είπα».

Στο ερώτημα: «Για ποιο λόγο; Για παράδειγμα ο κ. Βαρδινογιάννης είναι μεγαλομέτοχος ήδη σε ένα κανάλι, στο MEGA, άρα σημαίνει πρακτικά ότι το MEGA θα μπορέσει να παραμείνει» ο κ. Λεβέντης απάντησε: 

«Όχι δεν θα μείνει το ΜEGA γιατί συμβάλλει ο κ. Παππάς για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους. Γιατί ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι χρωστούν όλοι αυτοί και επειδή θα κάνουν νέες εταιρείες και θα προσλάβουν προσωπικό με άθλιους όρους. Το δεύτερο όμως είναι ότι ό, τι χρωστάνε σε τράπεζες και εφορίες δεν θα πάρει κανείς μια. Δηλαδή δεν θα εισπράξει ούτε κράτος ούτε ασφαλιστικοί οργανισμοί 1 ευρώ, συγχωρούνται οι αμαρτίες. Άρα ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι πολλαπλός πρώτον να συγχωρεθούν τα χρέη, να σβήσουν τα χρέη όλων αυτών των κυρίων που είναι πολύ μεγάλα και δεύτερον οι μεγάλοι διαπλεκόμενοι να απορροφήσουν σαν σκυλόψαρα τους μικρότερους, να τους κλείσουν με το πρόσχημα ότι η πίτα δεν φτάνει και μόνο τέσσερα κανάλια χωράνε.ΗΜ.: Διάβαζα τα στοιχεία για παράδειγμα το MEGA θα κλείσει με ζημίες πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ».

Είπε ακόμα: «MEGA και ANTENNA που θα βγουν με νέο νομικό πρόσωπο, θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και απαιτούν να κλείσει ο ALPHA, ο ΣΚΑΙ, το Μακεδονία, το Έψιλον. Να κλείσουν όλα τα πανελλαδικά άλλα κανάλια, αυτό απαιτούν. Θα πάω εγώ να ψηφίσω του κ. Παππά το νομοσχέδιο; Να γίνει μόνος του ο χασάπης. Και τώρα ετοιμάζει πραξικόπημα να μην χρειάζεται τα 4/5, κάτι τρέλες λένε αν τα κάνουν αυτά θα καταπέσουν στο ΣτΕ. Δεν θα βρεθούν δικαστές να αβαντάρουν τον κάθε Παππά σε τέτοιο ανοσιούργημα. Τον προειδοποιώ! …Από εδώ και πέρα μπορούμε να πούμε να πληρώνουν αλλά θα δείτε στη συνέχεια ότι δεν θα πληρώσει κανένα γιατί είναι ζημιογόνες υποθέσεις τα κανάλια. Τα κανάλια έχουν πολύ κόσμο, έχουν ειδησεογραφικά τιμ σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη, δεν είναι όπως μια επιχείρηση όπως η ιδιωτική τηλεφωνία η οποία σου βάζει ένα ποσό και έχει πελάτες και έχει μόνο κέρδη. Τα κανάλια εδώ ασκούν και ένα κοινωνικό έργο. Διαθέτουν ώρες για ψυχαγωγία, για εκπαίδευση. Μπορεί να τα κάνουν στραβά αυτά και να θέλουν διόρθωση, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τα πραττόμενα και τη λειτουργία των καναλιών, να μπουν κανόνες».

Στο ερώτημα, τοτε να μην γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απάντησε: «Ο διαγωνισμός να γίνει αλλά με όρο κανάλια που λειτουργούν 26 χρόνια να συνεχίσουν να λειτουργούν και απλά να μπουν νέοι κανόνες για πλουραλισμό, δημοκρατία, ισονομία.  Ο «Παττακός» είναι ο κύριος και θα κλείσει τα κανάλια και θα διαλέξει από τους διαπλεκόμενους τους δύο τους οποίους θα στηρίξει για να κλείσει τους άλλους έξι; Ποιος είναι αυτός; Μορφή «Παττακού» έλαβε ο κύριος.
Θα δείτε ότι πάνε και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, πάνε να ξεπεράσουν τα 4/5 …»

Τέλος, στο ερώτημα γιατί άλλαξε γνώμη είπε: «Γιατί δεν ήξερα το «τέσσερις άδειες», δεν είχα δει τη δήλωση Παππά για τέσσερις άδειες. Ο λαός έχει καταλάβει ότι μπορεί κανάλια σαν το ΣΚΑΙ, σαν τον ALPHA, κανάλια με τους ιδιοκτήτες των οποίων πολλές φορές έχω έρθει σε σύγκρουση και έχω ασκήσει κριτική αλλά ασχέτως αυτού ότι θα κλείσουν τέτοιου είδους κανάλια από τον κ.Παππά, το έχει αντιληφθεί;  Να πληρώσουν, ας γίνει διαγωνισμός οι άδειες όμως να είναι συγκεκριμένες όσες και ο αριθμός των λειτουργούντων, ας δώσουν και μια-δύο ακόμη αν θέλει η Αγγελοπουλου, ας της δώσουν. Σε τούρκο δεν είναι δυνατόν να δώσουν αν η πληροφορία αυτή είναι αληθείς γιατί αντιβαίνει τη λογική και την ηθική του ελληνικού λαού και είναι τρέλα. Από εκεί και πέρα αν βάλουν κανόνες, ευπρόσδεκτοι οι κανόνες να τους συζητήσουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε