Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπέρ των Τούρκων εμφανίζει τον Κατρούγκαλο η Daily Sabah

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα κείμενο με αρκετά… αφαιρετική διάθεση, δημοσίευσε η τουρκική Daily Sabah, επιχειρώντας να εμφανίσει τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο αναφανδόν υπέρ των τουρκικών θέσεων στην αντιπαράθεση με την Ολλανδία.

Το κείμενο της Daily Sabah, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο γενικός κανόνας για την Ευρώπη, είναι να επιτρέπει προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων χωρών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, μετά την απαγόρευση αποβίβασης του Τσαβούσογλου αλλά και τη σύλληψη και απέλαση της υπουργού Καγιά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ακόμα πως δεν υπήρχει κανένας λόγος να μην επιτραπεί στην Τουρκάλα υπουργό, η είσοδος στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.  “Δεν κρίνω τις πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών για τα εσωτερικά τους, αλλά παρόλα αυτά, τέτοιου είδους εκδηλώσεις κατά γενικό κανόνα επιτρέπονται στην Ευρώπη” δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει στη Θράκη, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει, σημειώνοντας παράλληλα πως καλό θα ήταν να αποφεύγονται ανάλογες κινήσεις που μπορούν να πυροδοτήσουν εντάσεις στην περιοχή.”

Οι σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι κάπως διαφορετικές. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κρατά στην πραγματικότητα ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές. “Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών” σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως “μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε