Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Υπεραστική κλήση από τον Βενιζέλο είχε ο Αθανασίου για το αντιρατσιστικό

Από την συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον γ.γ. ΟΗΕ
Από την συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον γ.γ. ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν

Του τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη για ένα νομοσχέδιο που θεωρεί, έτσι κι αλλιώς, δική του πρωτοβουλία. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, για να του επισημάνει τι πρέπει να περιλαμβάνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Αντικείμενο της συνδιάλεξης ήταν το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που πρόκειται να κατατεθεί.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον υπουργό Δικαιοσύνης – ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, χθες μας είπε «mea culpa» για την καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού  – ότι το νομοσχέδιο, πέρα από τις διατάξεις περί ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικής βίας, πρέπει να περιέχει και όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την αποτελεσματική προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Η Οδύσσεια ενός… νομοσχεδίου! Ξεκίνησε από τον Μ. Παπαϊωάννου επί ΠΑΣΟΚ, πέρασε στον Α. Ρουπακιώτη επί τρικομματικής και κατέληξε στον Χ. Αθανασίου επί δικομματικής…

Γι’ αυτό το θέμα, μάλιστα, θα υπάρξει και συνάντηση, την Παρασκευή, αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, «που έχει πάρει εδώ και πολλούς μήνες την πρωτοβουλία για την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου», όπως μας υπενθυμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, με τον κ. Αθανασίου.

Από το ΠΑΣΟΚ, πάντως, διευκρινίζεται ότι οι πράξεις που έχουν τελεσθεί εμπίπτουν, ούτως ή άλλως, στην ισχύουσα ποινική νομοθεσία – σαφής αναφορά στις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής που διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν κάλεσαν για κατάθεση την κοπέλα του Π. Φύσσα – Θέλουν κρέμασμα αν δεν κατάσχεσαν κινητά, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

ΕΠΟΠ στην τοπική της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια – Η υποκρισία των ερευνών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Από το πλάι του δολοφόνου στο πλάι των ΜΑΤ – Τα … στραβά μάτια της ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε