Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ακραία συκοφαντική» η δήλωση της Έλενας Καραγεωργοπούλου, ο Νίκος Δένδιας θα της απαντήσει

Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίσης πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή το σκάνδαλο υπεξαιρέσεων στη ΓΣΕΕ και τη φερόμενη εμπλοκή του Γιάννη Παναγόπουλου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ακραία συκοφαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τη δημόσια αναφορά της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού Έλενας Καραγεωργοπούλου ότι, όσο ήταν στην Πλεύση Ελευθερίας, υπήρχαν «φίλτρα» στον κοινοβουλευτικό έλεγχοιδίως ως προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (11.02.2026), ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Νίκος Δένδιας θα πρέπει να κινηθεί νομικά. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως μια τέτοια καταγγελία «θα σήμαινε» ύπαρξη «συμφωνίας Δένδια – Κωνσταντοπούλου», κάτι που, όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει».

Σχολιάζοντας τις αιχμές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν –ο οποίος απέδωσε στον Νίκου Δένδια ρόλο «εμποδίου» στις προσπάθειες προσέγγισης– ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «ψυχολογική επιχείρηση» με στόχο τη διάσπαση του εσωτερικού μετώπου στην Ελλάδα, απορρίπτοντας κάθε διάκριση μεταξύ «σκληρών» και «μαλακών» εντός της κυβέρνησης. «Αυτό που έκανε ο κύριος Φιντάν ήταν στα όρια της προβοκάτσιας. Δηλαδή “ο σκληρός Δένδιας και ο μαλακός Μητσοτάκης – Γεραπετρίτης”. Αυτό είναι μία ψυχολογική επιχείρηση της Τουρκίας, η οποία έχει μεγάλο συμφέρον να διασπά μτο εσωτερικό μέτωπο στην Ελλάδα. Προφανώς είναι ψευδές. Δεν υπάρχει Δένδιας, Γεωργιάδης, Πλεύρης, υπάρχει Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είναι ένας, η κυβέρνηση είναι μία και τελεί υπό του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε. 

 

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή την υπόθεση υπεξαιρέσεων που ερευνάται στη ΓΣΕΕ και αφορά τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο. Αμφισβήτησε ισχυρισμούς περί «73 εκατ. ευρώ» που φέρεται να «πήρε η ΓΣΕΕ», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κονδύλια προγραμμάτων κατάρτισης, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση, επικαλούμενος το τεκμήριο αθωότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία από το Αγαθονήσι: «Κλιμακώνονται οι αναθεωρητικές βλέψεις με ανύπαρκτα δικαιώματα»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε από το Ανατολικό Αιγαίο ότι όλα τα ελληνικά νησιά έχουν τα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας
Νίκος Δένδιας 5