Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ΕΡΤ. 

«Υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που έχει υψηλά εισοδήματα και βλέπει ότι επειδή ο χρόνος αναμονής στο εθνικό σύστημα υγείας είναι από κάποιες ημέρες μέχρι κάποιους μήνες επιλέγει να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και κάνει επέμβαση» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιτρέψει στον κόσμο να έχει μια πιο οικονομική επιλογή, σε σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Όπως υποστήριξε με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες. «Τα λεφτά που θα πληρώνει αυτός που θα πληρώνει το απογευματινό χειρουργείο θα κατανέμονται σύμφωνα με το κόστος κάθε χειρουργείου», πρόσθεσε.

«Η κάθε ιατρική πράξη είναι σήμερα απολύτως με ακρίβεια ευρώ κοστολογημένη. Αυτά ήδη γίνονται στα πρωινά χειρουργεία. Η διαφορά είναι ότι θα πληρώνει και τα απογευματινά χειρουργεία. Με τη διαφορά πια δεν πληρώνει μόνο ο ΕΟΠΥΥ αλλά και κάποια ιδιωτική ασφάλεια» σημείωσε προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

Και όπως είπε «είναι μια μεταρρύθμιση που θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους».

«Τα F-35 είναι η μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική επιτυχία»

«Ασχολούμαι προσωπικά με το ζήτημα των F-35 από το 2016, όταν ως τομεάρχης Άμυνας είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου να έχει τα F-35 η Τουρκία. Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που είχε υπό την αρμοδιότητά μου την ΕΑΒ, είχα συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις με την Lockheed Martin και είχα εξηγήσει γιατί για την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικό να τα αποκτήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η έγκριση της αγοράς από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός. «Δεν υπάρχει κανένα αεροπλάνο στον κόσμο και κανένα αεροπορικό σύστημα που να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα αεροσκάφη», είπε ο υπουργός.

«Εάν τα έπαιρνε η Τουρκία θα μπορούσε να βομβαρδίσει την Αθήνα χωρίς καν να τα δούμε». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η υπεροπλία που δίνει αυτό το αεροσκάφος σε μια χώρα είναι αδιανόητη. Η ήττα για την Τουρκία την ημέρα που η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 είναι αδυσώπητη».

Αναφορικά με το πράσινο φως που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγορά και αναβάθμιση των F-16 επισήμανε ότι όταν αυτό συμβεί η Ελλάδα θα έχει ήδη έναν ολόκληρο στόλο από σύγχρονα F-16 Viper στον αέρα.

«Το F-35 είναι ένα αεροσκάφος (τεχνολογίας) stealth. Δεν το βλέπουν τα ραντάρ και δεν μπορούν να το ρίξουν» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας την συμφωνία με τις ΗΠΑ ως «τη μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική επιτυχία της Ελλάδος».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία θα είναι η μοναδική που θα έχει τα γαλλικά Rafale και τα αμερικανικά F-16 Viper και F-35. Και αυτό, όπως τόνισε, δημιουργεί συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τη χώρα, ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων με την Τουρκία και μία μακροημέρευση της ειρήνης στην περιοχή.

«Η Ελλάδα δεν παίρνει αυτά τα όπλα για να βομβαρδίσει την Τουρκία», πρόσθεσε λέγοντας ότι εξοπλιζόμαστε για ειρήνη και σταθερότητα και για να μην μπορεί κάποια άλλη χώρα να μας εκβιάσει.

Οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Θέση πήρε ο κ. Γεωργιάδης και για τις καταλήψεις στα δημόσια πανεπιστήμια που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την εξεταστική περίοδο. «Αν με ρωτάτε γιατί δεν μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο, η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια αν το ζητήσουν οι πρυτανικές αρχές» είπε προσθέτοντας ότι «η κατάληψη δεν έχει νόημα. Πλέον το πανεπιστήμιο είναι virtual. Κάνεις το μάθημα διαδικτυακά και τελείωσε η ιστορία».

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση των σχολών που τελούν υπό κατάληψη υποστήριξε ότι «τα χρήματα των φορολογουμένων δεν τα πετάμε σε ένα πανεπιστήμιο. Τα δίνουμε για να επιτελείται το έργο. Η κάθε καρέκλα συνοδεύεται από ευθύνες», αφήνοντας αιχμές για την στάση που τηρούν οι πρυτανικές Αρχές.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε επίσης για το θέμα των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη θέση της Εκκλησίας λέγοντας ότι «η κάθε καρέκλα συνοδεύεται από ευθύνες». Μιλώντας για τις αντιρρήσεις που εκφράζουν κάποιοι βουλευτές και υφυπουργοί ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο κάθε βουλευτής και υπουργός θα αναλάβει την ευθύνη για την άποψη του. Αναφορικά με την θέση που έχει εκφράσει ο Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν είναι νομικό, είναι βαθιά πολιτικό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
4
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 4
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία για το SAFE, η σύσταση για αυτοσυγκράτηση στους «ψευτοπατριώτες» και το «καρφί» στον Φάμελλο
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 59