Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για πλαφόν: Με περιθώριο κέρδους του Σεπτεμβρίου 2021 καύσιμα και ψωμί

Για το πλαφόν που θα επιβληθεί στο περιθώριο κέρδους μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για τα προϊόντα που φαίνεται να επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πλαφόν πλέον οι επιχειρήσεις, που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα λειτουργούν με το περιθώριο του κέρδους που λειτουργούσαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΟPEN, σημειώνοντας ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα, διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (π.χ. μεταφοράς) και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

 

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» και πρόσθεσε: «Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3