Πολιτική

Αφορολόγητο: Σήμερα ψηφίζεται η κατάργηση της μείωσής του

Η τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και σήμερα (07.06.2019), στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ψηφιστεί.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο κατατέθηκε χθες, «μέσα» στο νομοσχέδιο κύρωσης της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

[read4more]

Μαζί με το αφορολόγητο, όμως, καταργούνται και τα αντίμετρα που είχαν ψηφιστεί. Πρόκειται για φοροελαφρύνσεις όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Τα μέτρα αυτά θα… επιστρέψουν μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές όπως διεμήνυσαν κυβερνητικές πηγές

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για μη μειωθεί το αφορολόγητο από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει, αφού έχει δηλώσει ότι συμφωνεί ενώ ανέφερε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

Μέχρι τώρα, η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέχει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ, παρίστανται στην έναρξη των συνεδριάσεων καταγγέλλουν την διαδικασία και στη συνέχεια αποχωρούν. Το Ποτάμι συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3