Πολιτική

Αγαπηδάκη στη Βουλή: Στόχος όχι μόνο περισσότερα χρόνια ζωής, αλλά ποιοτικής ζωής

Στην πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια Υγεία αναφέρθηκε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια.

«Η μείωση των ανισοτήτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας στη δημόσια Υγεία γιατί αυτή η ανισότητα είναι η σκληρότερη μορφή ανισότητας» τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Η κ. Αγαπηδάκη, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «έχουν θέση ως κεντρικό θέμα την δημόσια Υγεία καθώς δεν είναι απλά ένα πεδίο άσκησης πολιτικής».

Αναφερόμενη στην δημόσια Υγεία σημείωσε πως «δεν είναι απλά το ΕΣΥ ή οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αλλά σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι ένας αυτόνομος επιστημονικός κλάδος που υπηρετεί την πρόληψη της νόσου την παροχή Υγείας και την προαγωγή της Υγείας. Στον πυρήνα της πολιτικής μας, είπε η κ. Αγαπηδάκη «είναι η μείωση των ανισοτήτων στην Υγεία που είναι η σκληρότερη μορφή ανισότητας».

Η πρόσκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, υπογράμμισε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «δεν είναι η εξάλειψη κάποιων νοσημάτων αλλά όλο το φάσμα της Υγείας και της ευεξίας, σε όλη την διάρκεια της ζωής». Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» και στην αναμόρφωση και ανάκαμψη της πρωτοβάθμιας Υγείας, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια επένδυση στη δημόσια Υγεία».

Η κ. Αγαπηδάκη είπε πως θα οργανωθεί ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας Υγείας της οποίας σήμερα οι μονάδες είναι κατακερματισμένες σε διάφορους φορείς και οργανισμούς υπό μια ισχυρή αποκεντρωμένη διοίκηση. Σε ένα δίκτυο στον οποίο θα ενταχθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα μοντέλο μια στάσης Υγείας και φροντίδας, όπως και ο αναδιαρθρωμένος ΕΟΔΥ μαζί με όλα τα εργαστήρια πρόληψης και παρακολούθησης που διαθέτει η χώρα.

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «δεν θα σταθούμε απλώς δίπλα στον πολίτη αλλά στο να έχει μια παροχή ποιοτικής και καλύτερης ζωής», σημειώνοντας ότι «ο αγώνας για τη δημόσια Υγεία είναι μια σκυταλοδρομία, όπου ένας χτίζει επάνω σε αυτό που έχει κάνει ο άλλος -στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μια ομάδα που λέγεται ελληνική κοινωνία και πατρίδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος