Πολιτική

Αγιασμός στη Βουλή με το μυαλό στις εκλογές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκίνησαν οι εργασίες της Δ’  και τελευταίας, πριν από τις εκλογές, Συνόδου της Βουλής.

Αγιασμός, χωρίς ιδιαίτερα ευτράπελα, με αρκετά άδεια βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, αλλά με πανηγυρική διάθεση από όλους όσοι βρέθηκαν στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας (03.10.2022). Οι βουλευτές, πάντως, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους, όλοι έχουν στο μυαλό τους τις επερχόμενες εκλογές.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών παρόντες  ήταν μόνο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Λονδίνο λόγω επιδείνωσης της υγείας του πεθερού του, ενώ δεν παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

theodorikakos rousopoulos vouli alexistsipras vouli edrano

Στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

vouli agiasmos

vouli agiasmos

theodorikakos rousopoulos vouli

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: «Αγαπητοί αδελφοί μας, αυτή τη συμβολική ημέρα, ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητά μας και τη συνεργασία μας, και την παράκληση ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει και να σας φωτίζει.

Θα θέλαμε κι εμείς, μέσα από την καρδιά μας, να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή: ο Θεός να σας δίνει δύναμη, να σας δίνει φώτιση, να σας δίνει υπομονή, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν και στα προβλήματα που καθημερινώς παρουσιάζονται. Η Εκκλησία, και ιδιαίτερα οι πατέρες, όλοι, κι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ πέρα, είμαστε συναντιλήπτορες. Δεν γνωρίζουμε μόνο και δεν βλέπουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα που είναι κι αυτά τεράστια, αλλά και τα δικά σας και τις υπέρογκες υπερβολικές δυσκολίες.

Θα θέλαμε, λοιπόν, αυτός ο καινούργιος χρόνος, να είναι ένας χρόνος, για όλους μας, αλλά ιδιαίτερα για εσάς, χρόνος υγείας, εργασίας δυνατής, και κυρίως, να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουνε και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».

vouli agiasmos

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Βουλή για τον αγιασμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιστύλιο δήλωσε πως «θα επικεντρωθούμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως χώρα και όχι σε στείρες αντιδικίες με όρους κοκορομαχίες γιατί οι καιροί επιβάλλουν άλλα όχι αυτά. Εύλογη η κριτική, εύλογη η σκληρή αντιπαράθεση αλλά ας αντιληφθούμε την κρισιμότητα των περιστάσεων για τη χώρα όχι για τα κόμματα​».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
18
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 152
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης