Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγριος καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη – Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή – Video

Άγριος καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη – Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή – Video

Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο στη Βουλή όπου ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Τασία Χριστοδουλοπούλου στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Όλα άρχισαν όταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

“Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να ξέρουμε πώς θα προστατευόμαστε στο μέλλον από ανθρώπους σαν εσάς όταν παίρνουν την εξουσία, από ανθρώπους σαν τους Κατρούγκαλους” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Θα ξαναβγούμε και σας βλέπω σε καταφύγιο”, σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην αρμόδια εισαγγελέα που χειρίζεται τον φάκελο της Novartis, λέγοντας:

“Εσείς και η κυβέρνησή σας προσπαθήσατε με μια εισαγγελέα που την διορίσατε να σπιλώσετε την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων σας με λάσπη. Και αφού το κάνατε, τώρα που σας έπιασαν μάς κάνετε και τους ανήξερους και μας κάνει μαθήματα η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ευτυχώς στις δημοκρατίες αλλάζουν και το μόνο που δεν μπορείτε να εμποδίσετε είναι να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο”.

“Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Προς το παρόν είστε αντιπολίτευση κ. Γεωργιάδη και γι’ αυτό πρέπει να συντομεύσετε η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση” αντέδρασε η κ. Χριστοδουλοπούλου με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται δριμύτερος:

“Κυρία μου, είστε μία αποκάλυψη, σας λατρεύω, σας έχω λατρεία. Πού το βρήκατε αυτό ότι η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση; Φασίστες πραγματικοί είστε. Τίποτα δε σας ενδιαφέρει εκτός από την καρέκλα σας”.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Τ. Χριστοδουλοπούλου: “Αν εμείς είμαστε φασίστες εσείς κ. Γεωργιάδη τι είστε; Ναζιστές είστε”.

Κ. Δουζίνας: “Πρέπει να ντρέπεστε κ. Γεωργιάδη να λέτε αυτό σε μας ότι είμαστε φασίστες. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα αν χάσουμε τις εκλογές να πάμε στις δουλειές μας. Δεν μπορείτε όμως να μας λέτε φασίστες εμάς που μια ζωή υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κατατρεγμένων της γης

Άδ. Γεωργιάδης: “Αν το εκλάβατε προσωπικά σας ζητώ συγγνώμη. Δεν ήταν προσωπικό. Επισήμανα ότι οι απόψεις της Χριστοδουλοπούλου να μιλούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από τους άλλους είναι φασιστικές. Κυρία Χριστοδουλοπούλου μάς μάθατε ότι η πλειοψηφία κάνει ό,τι θέλει, όταν θα αλλάξουν οι πλειοψηφίες να θυμάστε λοιπόν αυτό ότι η πλειοψηφία κάνει ό,τι θέλει. Γράψε το 100 φορές στο σπίτι σας για να το θυμόσαστε, η πλειοψηφία κάνει ό,τι θέλει. Σε οκτώ μήνες θα διαπιστώσετε ότι η πλειοψηφία κάνει ό,τι θέλει.

Διδάξατε τη δικτατορία της πλειοψηφίας σε αυτό ήσασταν καλή δασκάλα ελπίζω να είμαστε κι εμείς καλοί μαθητές”.

Στην συζήτηση ενεπλάκη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος που υποστήριξε ότι είναι “κωμικό” να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Γεωργιάδης θα ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του και υποστήριξε ότι οι απόψεις του βουλευτή της ΝΔ αγγίζουν τα όρια της σχιζοφρένειας.

“Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά ήπιο και μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου.

Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι: το να μιλάει για δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;” ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις