Πολιτική

Αισιοδοξία Παπανδρέου για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος για την Ελλάδα και την Ευρώπη ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη αναφορά που έκανε στο θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου.

 Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προκλήσεις που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν σημαντικές διεργασίες αυτή την περίοδο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή, που θα καταλήξουν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι πλέον παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από «μοναδικό πρόβλημα» της Ευρώπης, είναι σήμερα «ενεργό μέρος της λύσης» με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφάρμοσε.

Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την κατάληξή της, διότι, όπως είπε, η αισιοδοξία του «προκύπτει από το γεγονός ότι και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, είμαστε αξιόπιστοι και είμαστε παντού παρόντες».

Και αναφερόμενος σε όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη τόνισε ότι όσο η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, τόσο θα πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και «θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι «τα πρώτα θετικά αποτελέσματα» της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών «είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε». Παρατήρησε, ωστόσο, μια αδυναμία στο επικοινωνιακό σκέλος, τονίζοντας ότι αυτά τα θετικά αποτελέσματα «δεν έχουν γίνει, ακόμα, κτήμα των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές η Άννα Παπαδοπούλου: «Κόμμα-studio» με παρουσία κυρίως στα ΜΜΕ, χωρίς οργανική σχέση με την κοινωνία
Πληροφορίες θέλουν την πρώην αναπληρώτρια τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ να οδεύει προς το νέο κόμμα Τσίπρα - Είναι η δεύτερη αποχώρηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες
Άννα Παπαδοπούλου 15
Άδωνις Γεωργιάδης: Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή στον Μάριο Σαλμά μέσα στη βδομάδα – Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως οι δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα επεκταθούν και στον χώρο της Υγείας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού
Άδωνις Γεωργιάδης 69
Νίκος Ανδρουλάκης: Τρεις παρεμβάσεις για να σταματήσει η ασυδοσία των τραπεζών
Επιβολή έκτακτης εισφοράς στα τραπεζικά κέρδη, επιτάχυνση της απόσβεσης του αναβαλλόμενου φόρου και κατάργηση των χρεώσεων για τη διατήρηση καταθετικών λογαριασμών τα τρία μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης