Πολιτική

Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για την 6η δόση – Ίσως την άλλη εβδομάδα η έκθεση της τρόικας

Το περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους τέθηκε επί τάπητος, αλλά δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η σχετική έκθεση της τρόικας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, ο κ. Γιούνκερ πέρα από την έκτη δόση, δήλωσε αισιόδοξος και για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και την έκβαση των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που θα κορυφωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Γιούνκερ ερωτηθείς για ενδεχόμενο περαιτέρω κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι υπό συζήτηση,αλλά δεν θέλει να κάνει εικασίες.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι», διεμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την τρόικα.

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτές που μιλούν για ευρωπαϊκή λύση» είπε ο πρωθυπουργός σε σύντομη δήλωση του μετά τη συνάντηση με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελείωσε η συνάντηση Παπανδρέου – Ρομπάι – Αποφασίζεται το… μήκος του κουρέματος;

Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε επισήμως πως πάμε για ”κούρεμα”

Συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα; – Απίστευτο παρασκήνιο πίσω απ’ το “κούρεμα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8